Till innehåll på sidan

Val till Europaparlamentet 2024

Den 9 juni är det val till Europaparlamentet. Du kan välja att rösta i din ordinarie vallokal på valdagen eller förtidsrösta. Vilken som är just din vallokal står på ditt röstkort.

Fem personer står i en cirkel med sina huvuden mot varandra.

Rösta i vallokal – ta med legitimation!

Vallokalerna är öppna mellan 08.00 och 21.00 under valdagen. I vallokalen finns valkuvert och valsedlar. För att rösta måste du kunna legitimera dig och det är även en fördel om du har röstkortet med dig. Har du ingen id-handling kan du låta någon du känner gå i god för dig, men då måste den personen kunna visa sin id-handling.

Förtidsrösta – ta med både legitimation och röstkort!

Om du inte har möjlighet att rösta på valdagen i din ordinarie vallokal kan du förtidsrösta. Det kan du göra på vilket röstmottagningsställe som helst i hela landet. Förtidsröstningen pågår under tiden 22 maj–9 juni. För att förtidsrösta måste du ha med dig ditt röstkort och din id-handling. Om du saknar röstkort kan du beställa ett röstkort på val.se. Du kan också kontakta kommunens servicecenter på valnamnden@morbylanga.se eller ringa 010-354 70 00. Servicecenter har möjlighet att hjälpa dig med röstkort efter den 21 maj.

Valnämndens preliminära rösträkning

Valnämnden kommer att räkna de röster som kommit in till valnämnden efter valdagen. Detta sammanträde är offentligt och äger rum onsdagen den 12 juni, 10.00 i Kommunhuset, Mörbylånga.

Valnämndens kansli

Har du frågor om valet kan du kontakta valnämndens kansli.

010-354 70 02
valnamnden@morbylanga.se

Kontakta oss

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Stänger kl.16.00
Senast uppdaterad: 2024-05-10 Publicerad: 2024-05-10 Informationsägare: Internt stöd
Gå till topp