Till innehåll på sidan

Starta, driva och utveckla företag

Om du funderar på att starta företag, vill flytta hit med din firma, eller utveckla din verksamhet kan vi hjälpa dig med svar på många frågor.

Starta och driva företag 

Vi kan hjälpa dig med lokala näringslivsfrågor och med frågor du har till kommunen. Vi kan också hjälpa dig med kontakter till andra näringslivsorganisationer. 

Om du funderar på att starta företag, vill flytta hit med din firma, eller utveckla din verksamhet kan vi hjälpa dig med svar på många frågor. Vi har också tillgång till ett väl utvecklat kontaktnät av affärsstödjande verksamheter, som med största sannolikhet har svaren på de frågor vi inte bemästrar. Kontakta oss, så ser vi till att skaffa dig de rätta förutsättningarna som företagare i vår kommun! 

En väg in

Vi som arbetar med utvecklingen av kommunens näringsliv och förutsättningar för våra företag vet att det ibland kan vara svårt att veta till vem eller vart inom kommunen en fråga eller ett ärende ska riktas. Kontakta oss, så hjälper vi dig att hitta rätt direkt. Vi kan även samla alla berörda parter till ett och samma möte. 

Kontakt Näringslivsavdelningen

Om du har frågor kring ditt företagande kontakta Näringslivsavdelningen

Peter Marklund, Näringslivschef

AnnaSara Nilsson, Näringslivsutvecklare

Starta eget 

Varje vår och höst arrangerar vi information kring hur du går till väga för att starta eget. Men det går även bra att boka en egen tid med en rådgivare direkt.  

Tillsammans med NyföretagarCentrum Kalmarsund erbjuder vi rådgivning kring start av företag. Eller tillgång till kvalificerade råd för utveckling av det företag du redan har. Det finns också ett stort antal andra näringslivsorganisationer i regionen, så du behöver aldrig stå ensam om du behöver ett bollplank.

Mer information och tidsbokning

E-tjänster

Är du redan på gång med en idé om ditt företag eller driver företag sedan tidigare? På Verksamt.se samlar Bolagsverket, Skatteverket och Tillväxtverket mycket information om företagande. De erbjuder även verktyg och e-tjänster som du kan ha nytta av både som ny och redan etablerad företagare.

Om din verksamhet ska bygga något, ägna sig åt något som potentiellt kan påverka miljön, eller servera mat och alkohol är det en bra idé att kontakta våra handläggare som är experter på de områdena i god tid. Då ökar chansen för att det blir rätt redan från början.

Vill du utveckla ditt företag?

I en utvecklingsfas har du ofta behov av goda råd från olika personer och organisationer. Inte sällan kan det även behövas extra kapital. Här hittar du information om flera av de aktörer som kan hjälpa dig på vägen.

Nätverk och företagarföreningar

I både kommunen och regionen finns ett stort antal nätverk av företagare som kan vara ett bra stöd vid start av företag, eller som en smidig väg att snabbt utveckla ditt kontaktnät i regionen. De välkomnar dig gärna för ett besök, så att du kan se vilket eller vilka som är rätt nätverk för dig att verka inom. 

Nyhetsbrev och Facebook

Vill du vara säker på att få all matnyttig information om vad som är på gång, vilka aktiviteter som vi gör som träffar och informationsmöten av olika slag, eller stöd som går att söka från exempelvis Tillväxtverket, Jordbruksverket  och Region Kalmar län. Då är det en bra idé att prenumerera på vårt nyhetsbrev. Anmäl dig här med den e-postadress som du bevakar regelbundet. 

Vill du se vilka vi besöker och vilka event som är på gång så rekommenderar vi dig att gilla och följa vår sida på Facebook.

Kontakt Näringslivsavdelningen

Om du har frågor kring ditt företagande kontakta Näringslivsavdelningen

Peter Marklund, Näringslivschef

AnnaSara Nilsson, Näringslivsutvecklare

Kontakta oss

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Stängt
Senast uppdaterad: 2024-03-14 Publicerad: 2023-04-27
Gå till topp