Till innehåll på sidan

Så arbetar vi med kompetensförsörjning

Att hitta personal med rätt kunskap för företagets behov kan ibland vara en utmaning. Här berättar vi hur vi kan hjälpa till.

Stöd i att nå arbetssökande

Arbetslivscentrum flyttar personer närmare arbetsmarknaden, och här arbetar vår matchningsansvarige med att hjälpa företagare att hitta rätt kompetens. Vi kan hjälpa till att hitta framtida medarbetare och få ditt företag att utvecklas och växa, och du och ditt företag kan skapa samhällsnytta och göra skillnad för människor. Vi kan även stötta i din kontakt med Arbetsförmedlingen.

Kontakt

Om ni vill samverka med Arbetslivscentrum kontakta gärna vår matchningsansvarige

Arbetslivscentrum (ALC)

Andreas Landtreter, arbetsmarknadscoach Arbetslivscentrum

Yrkesutbildning

På en yrkeshögskola kan du utbilda dig till ett yrke efter gymnasieskolan. Utbildningarna är ofta utformade i samarbete med lokala företag för att möta arbetsmarknadens behov av kompetens och leda till jobb. Innehåll och inriktning på utbildningarna kan därför variera över tid beroende på arbetsmarknadens behov.

Kunskapsnavet

Kunskapsnavet är ett centrum för vuxnas lärande och ett samarbete mellan Mörbylånga, Kalmar och Torsås kommuner. Här finns ett brett utbud av kortare och längre kurser. Du kan läsa en yrkesutbildning, enstaka kurser eller som lärling.

Prao och praktikplatser

Grundskolans prao är ofta den första kontakten som våra ungdomar har med arbetslivet och det lokala näringslivet. Vill du vara en del av ett viktigt steg mot vår framtida kompetensförsörjning och erbjuda en prao-plats kontakta studie- och yrkesvägledaren i Mörbylånga kommun.  

Många gymnasie- och högskole/universitetsutbildningar har också praktik inlagt i utbildningen, och har därför behov av företag som vill vara en del av utvecklingen av sina framtida medarbetare. Vill du säkerställa att din nästa rekrytering har den kompetens som du efterfrågar, kontakta exempelvis Kalmarsunds gymnasieförbund och Linnéuniversitetet för mer information om hur ni kan samverka.  

Kontakt

Om du vill erbjuda prao-plats kontakta vår Studie- och yrkesvägledare

Kristin Lock, Studie- och yrkesvägledare

Kontakta oss

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Stängt
Senast uppdaterad: 2023-05-30 Publicerad: 2023-04-27
Gå till topp