Till innehåll på sidan

Utbildning och praktik

Har du funderingar kring utbildning och praktik? Osäker på gymnasieval eller eftergymnasial utbildning. Här får du tips och kontakt.

Ska du söka in till gymnasiet?

Går du i årskurs 9 och funderar över vad du ska välja för gymnasieprogram? Kanske vet du precis vilken inriktning men är osäker på vilken skola du ska välja? Eller har du ingen aning, och behöver stöttning för att hitta rätt. Ingen fara, nedan listar vi ett par tips som kan vara hjälpsamma inför gymnasievalet!

Vad händer om jag hoppar av gymnasiet?

Att hoppa av gymnasiet är ett stort steg och kräver eftertanke. Ta kontakt med din skolas studie-och yrkesvägledare och kurator för att prata om vad det är som försvårar din skolgång. Tillsammans kan ni finna lösningar som kan möjliggöra för att du ska kunna gå klart ditt program och få din gymnasieexamen.

Eftergymnasial utbildning

Komvux

Axel Weudelskolan finns i Kalmar.

Här kan du läsa:

  • Grundläggande vuxenutbildning
  • Gymnasial vuxenutbildning
  • Lärvux
  • Sfi (svenska för invandrare)
  • Yrkeshögskoleutbildning inom Cloud and IT-infrastructure specialist.

Kunskapsnavet

Kunskapsnavet är ett vägledningscenter för vuxna som är folkbokförda i Kalmar, Mörbylånga och Torsås kommuner. Här kan du få hjälp med studievägledning, få tips på utbildningar och få hjälp med att undersöka vilket yrke som skulle kunna passa just dig!

Lärcentrum

Välkommen till lärcentrum – en studieplats på hemorten.  I Mörbylånga finns lärcentrum i anknytning till Arbetslivscentrum. 

Kontakta oss

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Stängt
Senast uppdaterad: 2024-03-15 Publicerad: 2023-04-27 Informationsägare: Utbildning
Gå till topp