Till innehåll på sidan

SchoolSoft – vår skolportal

För att du som vårdnadshavare ska få en god möjlighet att hålla dig informerad om den verksamhet ditt barn tillhör använder Mörbylånga kommuns förskolor, grundskolor och fritidshem systemet SchoolSoft.

SchoolSoft är ett webbaserat system som gör informationsutbytet enkelt, överskådligt och lättillgängligt. Syftet med skolportalen är att underlätta kommunikation och information mellan vårdnadshavare, elever och personal.

Hur använder jag SchoolSoft?

SchoolSoft nås via en app, som stödjer IOS och Android, eller via webbläsare på nätet. Inloggning sker med Mobilt Bank ID för vårdnadshavare.

Appen känns igen på ”gladagubben-loggan”. I appen får du snabbt tillgång till allt som är nytt i SchoolSoft och ser tydligt vad som är läst eller inte.

I SchoolSoft har du som vårdnadshavare tillgång till bland annat:

  • kommunikation mellan skola och hem
  • scheman
  • veckoinformation
  • närvaro/frånvaro
  • planeringar
  • provschema, läxor
  • dokumentation
  • matsedel
  • läsårstider

Frånvaro

All frånvaro ska anmälas via SchoolSoft, både frånvaro i skolan och på fritidshemmet.

Planerad ledighet ansöker du som vårdnadshavare om direkt i SchoolSoft. Ansökan görs via webbläsare HÄR  (telefon eller dator).  Ledighetsansökan kan ännu inte göras i nya vårdnadshavarappen (tjänsten kommer inom kort). Båda vårdnadshavarna måste godkänna ledighetsansökan innan mentor kan bevilja/ej bevilja ansökan.

Personregistrering

Enligt reglerna i Dataskyddsförordningen (GDPR) informerar vi om att personuppgifter registreras i kommunens elevregister. Elevregistret används för kommunens elev- och betygsadministration och innehåller elevens namn, adress, telefonnummer och personnummer samt föräldrarnas namn, adress och telefonnummer såväl hem som till arbetsplats.

För de elever som fått betyg, finns även dessa med i elevregistret. Elever med skyddad identitet eller skyddad adress behandlas på särskilt sätt.

Ytterligare information om hur Mörbylånga kommun hanterar personuppgifter finns nedan via länk.

Kontakta oss

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Stänger kl.16.00
Senast uppdaterad: 2024-05-13 Publicerad: 2023-05-15 Informationsägare: Utbildning
Gå till topp