Till innehåll på sidan

Skilda världar – en gruppverksamhet för barn

En separation eller skilsmässa är ofta en kris för hela familjen och barnen kan behöva extra stöd. I gruppverksamheten "Skilda världar" kan barn dela sina tankar, känslor och upplevelser tillsammans med andra barn som också har separerade föräldrar.

Denna grupp finns till för barn mellan 6 och 12 år som vill träffa andra och prata om hur det är att ha skilda föräldrar. Innan gruppen startar träffar ledarna varje barn enskilt tillsammans med en eller båda föräldrarna. Båda föräldrarna behöver sen godkänna att barnet deltar i gruppen.

Intresseanmälan är öppen!

Du kan nu anmäla ditt intresse för att ditt barn ska kunna delta i gruppen till hösten. Anmäl ditt intresse här!

Hur ofta träffas vi?

I år har vi valt att lägga samtliga träffar under höstlovet och vi träffas under fyra dagar. Barnen får för- och eftermiddagsfika samt lunch.

Vad gör vi under träffarna?

I gruppen får barnen dela med sig av sina tankar och upplevelser i samband med föräldrarnas separation. Det blir mycket prat om känslor, olika slags familjer, hur det är att ha två hem, hur man klarar förändringar och hur man vågar säga ifrån och tala om vad man vill. Varje gång blir det även tid till att fika, måla, leka och ha roligt.

Hur många är det i gruppen?

Vi planerar att få till en grupp med barn i liknande åldrar så att det ska bli så givande som möjlig för alla. Vi är två ledare som håller i detta med en grupp på 6-8 barn.

När startar nästa grupp?

Vi planerar kunna starta upp en ny grupp till hösten 2024 under höstlovet, den 28-31 oktober. Beroende på vilka som är intresserade skapar vi en grupp med barn i liknande åldrar.

Anmäl ditt intresse

Vi tar nu emot intresseanmälan till höstens grupp. Anmäl ditt intresse via länken nedan.

Kontaktuppgifter

Hör av dig till oss om du har frågor.

Skilda världar

Viktoria Gustavsson Dimond, Enhetschef, Barn & Familj, Familjerätt & Familjehem, Vuxen & Försörjning

Kontakta oss

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Stängt
Senast uppdaterad: 2024-06-20 Publicerad: 2024-05-23 Informationsägare: Social omsorg
Gå till topp