Till innehåll på sidan

Energi- och klimatrådgivning

Behöver du hjälp och råd om nya uppvärmningssystem, effektivare belysning, solceller och andra energibesparande åtgärder kan du kontakta kommunens energi- och klimatrådgivare. Tjänsten är kostnadsfri och vänder sig till hushåll, föreningar, företag och organisationer.

Vad innebär energirådgivning?

Du kan få information om energikällor, elavtal, uppvärmningssystem, gällande regler och bidrag som finns att söka samt hur du kan minska och effektivisera din energianvändning. Du kan också få information om transporteffektivisering och energianvändningens klimatpåverkan.

Syftet är att hjälpa allmänhet och företag i kommunen med råd i energifrågor, att sänka energiförbrukningen, minska elanvändningen och minska användningen av icke förnyelsebara energikällor.

Kommunens rådgivning sker genom telefonservice, e-post och besök. Den bedrivs genom samverkan mellan sju kommuner, Mörbylånga, Borgholm, Mönsterås, Högsby, Hultsfred och Vimmerby, Uppvidinge och finansieras av Energimyndigheten.

Den kommunala energi- och klimatrådgivningen ger opartisk rådgivning om energi, klimat och transporter. Rådgivningen får inte ge rekommendationer om specifika märken eller installatörer.

Kontakta kommunens energirådgivare

Kontakta oss

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Stängt
Senast uppdaterad: 2023-12-12 Publicerad: 2023-04-27 Informationsägare: Hållbar utveckling
Gå till topp