Till innehåll på sidan

Äppelvägen

Särskilt boende med både demens- och omvårdnadsplatser. (Adress: Äppelvägen 8 i Färjestaden).

Bild från gatan, med adressen på muren och entrén i bakgrunden

Lägenheter mot Äppelvägen. Innergården vid Kärnhuset.
Innegård med damm, odlingar och sittplatserStenlagd utemiljö med odlingslådor och sittplatser.

Hitta till oss

Äppelvägen 8 är beläget ganska centralt, mot den östra delen av Färjestaden, runt boendet finns det gott om uppväxta träd och mycket grönska. Varje lägenhet har en egen uteplats som du når från din altandörr.
Platser omvårdnad24
Platser demens32
Ungefärlig lägenhetsstorlek32 m2
Ungefärlig lägenhetshyraCirka 7 500 kronor/månad

Särskilt boende

Om dina behov av vård och omsorg är så stora att du inte längre kan bo kvar hemma kan du få flytta till ett boende med personal dygnet runt, ett så kallat särskilt boende. Du ansöker om plats hos din biståndshandläggare, det är dina behov som styr om du beviljas en plats.

Skuggplats på innegården.Köksbord med utsikt över innegård.
Dansbanan utanför Äppelvägens särskilda boende.Röda äpplen i träd.

Avdelningar

Boendet består av ett enplanshus med sju enheter/avdelningar, om vardera åtta lägenheter.

Boendemiljön

Hos oss finns det bland annat fåglar som skapar en hemtrevlig och trygg känsla.  Djuren är mycket uppskattade och ger stor glädje för de boende. Våra innegårdar är inspirerade efter olika öländska miljöer, vilket ger en känsla av att vara hemma. I varje enhet finns ett gemensamt dagrum och matsal med utgång till altan alternativt till utsidan av huset, eller till en av de fyra innegårdarna. Runt huset finns en asfalterad gångväg, där du kan ta en promenad, kanske ta med en kaffekorg och göra ett besök i vårt lusthus, eller spela lite på vår boulebana. Vi har också en dansbana där vi kan dansa och ibland har vi en orkester som spelar där.

Innegård stenlagd, med en svart odlingslåda med klätterväxt, en pump och en darttavla på väggen.Dansbana och gången upp på den
Fikabord vid entrén, gungstol och möbler i äldre stil, färgglad tapet.Blå fåtöljer i halvcirkel i gemensamhetsutrymme en tygtavla bakom.

Lägenheterna

Varje lägenhet är på 30 kvm och består av ett rum på c:a 19 kvm, en liten hall samt en rymlig toalett med skjutdörrar. I varje lägenhet finns en bänk med diskho, el för kaffebryggare med mera samt ett litet kylskåp. Alla rum och badrum är förberedda för takliftar som kan monteras upp vid behov. Där finns också höj- och sänkbart tvättställ, samt tvättmaskin och torktumlare. Från varje rum finns utgång till en egen altan.

När du flyttar in tillhandahåller vi säng, madrass och nattduksbord. Inga andra möbler ingår. För att få det hemtrevligt och personligt får du själv möblera din lägenhet. Du får gärna titta på TV i dagrummet men vill du titta i din lägenhet måste du stå för en egen TV. Vill du ha en privat telefon eller dator ordnar du även detta på egen hand, prata med personalen och med Telia för telefoninkoppling.

Det finns möjlighet att låna en extrasäng om du har en anhörig som vill sova över på ditt rum någon natt, prata med personalen om du vill veta mer.

Aktiviteter

På äppelvägen finns samlingslokalen Kärnan (Kärnhuset) där vi erbjuder flera aktiviteter varje vardag, oftast både för- och eftermiddag. Det kan vara fysiska aktiviteter som gympa eller dans, eller vill du hellre sjunga i kören? Vill du testa dina kreativa förmågor så kanske måleri kan locka. Promenader är ett stående inslag och vi gör gärna utflykter tillsammans. Kom till en av våra pubkvällar eller testa din tur i bingo. På vår Facebook-sida kan du hitta aktuella aktiviteter enligt veckans schema.

Lokal för flera, bord utplacerade och dörr till innegård.Gemensamhetslokal med konst på väggarna bakom bord och stolar.
Skulptur föreställande två äppelhalvor.Vägvisare i trä, pilar mot olika avdelningar. Fikahörna inne på Äppelvägen

 

Kost och måltider

Tiderna för våra måltider

Frukost8.30- 10.00
Lunch12.30- 13.30
Eftermiddagsfika14.30
Middag17.00- 18.00
Kvällsfika19.00

För allas trevnad undanbeder vi besök under måltiderna, det vill säga vid frukost, lunch och middag. Många av de boende behöver äta i en lugn miljö, eftersom det lätt blir livligt när det kommer besökare.

Som anhörig kan du mot betalning (swish) äta här på Äppelvägen tillsammans med din anhörige. Tänk på att beställa mat dagen innan du tänkt äta, eller fredagen om du tänkt äta här på helgen. Du kan själv ringa till Köket (kosten) för att beställa en lunch. Maten lagas här på Äppelvägen och hämtas i köket innan den kommer på matvagnar direkt efter tillagning.

Kontakta köket på Äppelvägen:

Områdesansvariga sjuksköterskor

Äppelvägen

Nathalie Sigvardsson, Områdesansvarig sjuksköterska (Äppelvägen) enhet A

Sig-Britt Karlsson, Områdesansvarig sjuksköterska (Äppelvägen) enhet C,D och E

Fatima Hamandi, Områdesansvarig sjuksköterska (Äppelvägen) enhet B,F och G

Marion Rasmussen Nilsson, Enhetschef för sjuksköterskorna, Hemsjukvård

Kontakta avdelningar

Våra avdelningar på Äppelvägen

Äppelvägen avd A

Äppelvägen avd B

Äppelvägen avd C

Äppelvägen avd D

Äppelvägen avd E

Äppelvägen avd F

Äppelvägen avd G

Enhetschefer

Äppelvägen

Vit medelålders kvinna i lockigt blont hår med ljus jeansjacka och småblommig blus ler brett och tittar in i kameran. I bakgrunden syns grön växtlighet.

Beatrice Solhjort, Enhetschef | Äppelvägen Avd. C, D och E, natt och dagverksamhet.

Jennie La Fleur, Enhetschef Äppelvägen Avd A, B, F & G

Sofi Ludvigsson Ferm, Verksamhetschef Äldreomsorg

Kontakta oss

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Stängt
Senast uppdaterad: 2024-07-09 Publicerad: 2023-05-05 Informationsägare: Social omsorg
Gå till topp