Till innehåll på sidan

Jobb och framtid

Har du gått ut gymnasiet och har tankar om din framtid och arbete? Se hit!

Ungdomsjobb 

Tiden efter gymnasiet kan vara tuff för många. En del vet precis vart de ska, medan de allra flesta behöver lite tid för att landa och hitta sin väg framåt. Om du har bestämt dig för att jobba vidare har vi listat ett par tips som kan förenkla för dig i jobbsökandet.

Arbetslivscentrum

I Mörbylånga kommun har vi ett arbetslivscentrum. Här kan du få stöd i att nå egen försörjning och återvända till arbetslivet! Här får man praktisk arbetsträning i olika arbetsstationer, där möjlighet finns att prova på varierande arbetsuppgifter. Tillgång till coaching och vägledning mot jobb och utbildning ingår som en naturlig del i verksamheten. Även andra aktiviteter som träning, kultur, studiebesök med mera ingår. Syftet med tiden på Arbetslivscentrum är att få en tillhörighet till en arbetsplats som skapar vägar vidare till annat.

Arbetslivscentrum ansvarar också för att samordna sommarjobb till ungdomar 15-17 år. Ca 100 platser finns årligen inom kommunen.

Behöver du hjälp att söka jobb?

Tillsammans kan vi minska arbetslösheten i Mörbylånga kommun. Välkommen att kontakta vår matchningsansvarig i kommunen som kan hjälpa dig i jobbsökandet. Få tips på hur du bäst skriver ett CV, vart du kan söka jobb och få hjälp med att skriva in dig på arbetsförmedlingen.

Jag är under 20 år och vill ha stöd i att på sikt komma ut i arbete/praktik/jobb

Genom det kommunala aktivitetsansvaret (KAA) är Mörbylånga kommun skyldiga att uppmärksamma och erbjuda insatser till ungdomar under 20 år som inte studerar i gymnasieskolan eller genomför någon motsvarande utbildning. Om du vill få hjälp och stöttning i att komma framåt genom studier, praktik eller arbete, är du varmt välkommen att kontakta vårt arbetslivscentrum.

Kontakt arbetslivscentrum

Varmt välkommen att kontakta oss för mer information!

Arbetslivscentrum (ALC)

Madelén Karlsson, arbetsmarknadscoach Arbetslivscentrum

Magdalena Osbeck, enhetschef Arbetslivscentrum

Kontakta oss

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Stänger kl.16.00
Senast uppdaterad: 2024-03-15 Publicerad: 2023-04-27
Gå till topp