Till innehåll på sidan

Ferietjänster

En ferietjänst är ett sommarjobb för dig mellan 15-17 år. Målet med ferietjänst är att du ska få en positiv arbetslivserfarenhet och en introduktion till arbetslivet. Vi hoppas att just du blir en del av våra verksamheter!

Ferietjänst vänder sig till dig som är 15-17 år (fyllt 15 år senast den dag när perioden startar) och är folkbokförd i Mörbylånga kommun.  Mörbylånga kommun erbjuder ferietjänst inom kommunala verksamheter och inom näringslivet. Eftersom det är begränsat antal platser kommer i första hand de som inte hade ferietjänst 2022 att erbjudas plats.  

Ferietjänster 2023 är indelade i 3 perioder: 

  • 19 juni – 7 juli
  • 10 juli – 28 juli
  • 31 juli – 18 augusti 

Ansökan om ferietjänst är öppen mellan den 1 mars – 16 april.

Vilka arbetsområden kan du välja mellan?

I din ansökan om ferietjänst ska du önska vilka arbetsområden du vill jobba inom. Eftersom det finns begränsat antal platser inom varje område är det inte säkert att du kan få det du önskar. Läs mer här om vilka arbetsområden vi erbjuder:  

Arbetstid och lön 

Funderar du på vilken lön och arbetstid du kommer att få? Här kan du läsa mer:

Närvaro och frånvaro

Här kan du läsa mer om hur din handledare registrerar din närvaro, och vad som sker om du skulle bli sjuk eller av annan anledning inte kan komma till arbetet.

Utdrag ur belastningsregistret 

Du som får en ferietjänst inom förskola, skola, skolkök, fritidshem eller social omsorg måste beställa ett utdrag ur belastningsregistret. Du ska beställa det utdrag som heter ”för arbete inom skola eller förskola” för arbete i skolan, och ”utdrag för arbete på HVB-hem” för arbete inom social omsorg. 

Har du frågor?

Varmt välkommen att höra av dig med dina frågor och funderingar!

Arbetslivscentrum (ALC)

Magdalena Osbeck, verksamhetschef Arbetsmarknad och Fritid

Kontakta oss

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Stängt
Senast uppdaterad: 2024-02-21 Publicerad: 2023-04-27 Informationsägare: Kultur- och fritid
Gå till topp