Till innehåll på sidan

Kund hos Mörbylånga kommun

Här hittar du information om Mörbylånga kommuns fakturahantering för dig som kund.

Ta emot e-faktura från Mörbylånga kommun

Om du är ansluten till en internetbank kan du få dina fakturor från Mörbylånga kommun som e-faktura. Det innebär att du inte får någon pappersfaktura utan fakturan skickas elektroniskt till din internetbank.

Inbetalningar till kommunens bankgironummer

När du gör en betalning till kommunens bankgiro ska OCR numret anges som fakturareferens.

Bankgiro 5253-0326 används för vatten och avlopp. Det ska alltid vara 9 siffror och detta OCR- nummer börjar alltid med en sjua (7).

Bankgiro 5432-6822 används för övriga tjänster som barnomsorg, äldreomsorg, bygg och miljöärenden samt lokalhyror.

Anmäl dig via din internetbank

Du gör anmälan via din Internetbank. Sök efter Mörbylånga kommun och följ internetbankens anvisningar. Observera att Mörbylånga kommun har två olika kundregister, ett för vatten och avlopp ett för övriga tjänster. Är du kund inom båda områdena måste du anmäla dig till båda.

När du anmäler dig till e-faktura för vatten och avlopp ska du ange ditt namn och kundnummer. Det är viktigt att både namn och kundnummer anges på samma sätt som på din pappersfaktura.

Avanmälan eller byte av bank

Om du inte längre vill ha e-faktura från Mörbylånga kommun avanmäler du tjänsten hos din internetbank. Om du byter bank måste du anmäla dig på nytt hos din nya internetbank.

Kombinera e-faktura med autogiro

Vill du kombinera din e-faktura med autogiro kan du antigen anmäla dig i Internetbanken eller kontakta den handläggare som står angiven på fakturan. I de flesta Internetbanker går det också att kombinera e-faktura med en automatisk betalningsfunktion.

E-faktura direkt till företagets ekonomisystem

Om ni, som kund hos Mörbylånga kommun, vill ha e-faktura skickad direkt till ert ekonomisystem i SVE-faktura-format, maila

Kontakta oss

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Stängt
Senast uppdaterad: 2024-03-15 Publicerad: 2023-05-04 Informationsägare: Internt stöd
Gå till topp