Till innehåll på sidan

Vad kan jag få hjälp med?

Som företagare är du en viktig del av vårt samhälle, och vi finns här för att stötta dig på vägen mot framgång. Ta del av våra stödtjänster och resurser, som nyhetsbrev och inkubatorer, för den hjälp du behöver.

En väg in

Vilken fråga du än har när det gäller ditt företagande så tveka inte att höra av dig till oss i första skedet så hjälper vi dig till rätt person, stort som smått. Du funderar kanske på hur du ska få tag på personal, undrar om bidragsmöjligheter, tom lokal för uthyrning, ska bygga ut eller flytta din verksamhet?

Ta kontakt med oss så sätter vi ihop ett möte med dem/den som du behöver träffa eller prata med.

Bidrag och samverkan

Vi har möjlighet att tipsa dig om eventuella medel som finns att söka. Om du ska göra en investering, eller vill ha hjälp att göra en ny hemsida, kanske ska börja marknadsföra ditt företag, ta kontakt med oss så kan vi försöka lotsa dig rätt.  

Vi har även kontakter med andra näringslivsutvecklare i hela Kalmar län och hjälper dig gärna om du letar affärspartner eller säker likasinnade företag. 

Har du lokal för uthyrning

Har du en tom lokal som du vill få uthyrd. Då kan vi hjälpa dig med annonseringen. Vi har en kostnadsfri tjänst via Objektvision, där du kan annonsera ut din lokal.

Läs mer, skapa ett konto och lägg in din annons på Objektvision.

Nätverksmöjligheter

Det finns flera möjligheter att nätverka och lära känna kommunens näringsliv. Att synas och träffa andra är viktigt som företagare och kan ge dig nya insikter och affärsmöjligheter. 

Företagsbesök 

Varje torsdagseftermiddag gör vi företagsbesök tillsammans med politiker. Vi vill lära oss mer om ditt företag och höra hur du upplever det att driva företag i Mörbylånga kommun. Detta för att vi ska kunna utvecklas och tillgodose företagens behov. 

Vill du ha besök? Mejla till

Frukostträffar 

Åtta gånger om året genomför vi företagsfrukostar och ett par gånger blir det lunchträffar tillsammans med Borgholms kommun och Ölands turismorganisation. Ett bra sätt att skapa nya kontakter och affärsmöjligheter.

Näringslivsdag

Vi arrangerar varje år en dag för dig som företagare då du får veta mer om vad kommunen har på gång men också aktuella och inspirerande ämnen som kan ge dig nya insikter. 

År 2024 planeras dagen i januari.

Nyhetsbrev

Nyhetsbrevet är vår kanal att nå ut med nyheter, erbjudande, nätverksträffar, stöd med mera.  Genom att prenumerera säkerställer du att du inte missar något som kan vara avgörande för utvecklingen av ditt företag. Nyhetsbrevet om kommunens näringsliv och företagande är digitalt och ges ut var 6:e vecka med uppehåll på sommaren. 

Genom att fylla i dina uppgifter tackar du ja till en löpande prenumeration på nyhetsbrevet. Vill du framöver avbryta din prenumeration kan du när som helst göra detta via en länk i nyhetsbrevet. 

Information via Facebook

Vi är ganska aktiva på Facebook och lägger upp våra företagsbesök, aktuella events och nyttigt information till dig som företagare. Du får jättegärna Gilla och följa oss på: Näringsliv -Mörbylånga kommun.

Företagsrådgivning via Nyföretagarcentrum Kalmarsund

Mörbylånga kommun erbjuder företagsrådgivning via Nyföretagarcentrum Kalmarsund och det är helt kostnadsfritt.

NyföretagarCentrum ger dig som funderar på att starta eget företag – eller redan har startat – kostnadsfri rådgivning. De har erfarna rådgivare som hjälper dig med din affärsidé, frågor kring budget, marknadsföring eller vad du vill som rör ditt företagande.

När du har varit på rådgivning hos dem kommer du att vara väl förberedd för livet som egenföretagare.

NyföretagarCentrum Kalmarsund drivs av Kalmarsund Promotion som arbetar för att vara regionens ledande affärsnätverk där olika branscher och organisationer möts för att under trivsamma former knyta nya affärskontakter.

Inkubatorverksamhet

I länet finns två inkubatorer, en lokal som drivs av Capellagården och Ölands folkhögskola på uppdrag av Mörbylånga kommun och en regional som drivs av Kalmar Science Park, och som samfinansieras av Region Kalmar län och länets kommuner.

Kreativa Öland

Runt om på Öland lever och verkar en rad kreativa människor. En del livnär sig på sin kreativitet, andra har den som en viktig hörnsten i sitt liv. Detta myller av konstnärliga och kreativa människor utgör ett kitt som präglar ön och det lokala livet. Vi vill att fler ska utveckla sin kreativitet och satsa på sin verksamhet! Därför finns den kreativa inkubatorn. 

Inkubatorn vänder sig till dig som bor i Mörbylånga eller Borgholms kommun och funderar på att starta eller vidareutveckla en verksamhet med konstnärlig eller kreativ inriktning. Det kan vara något kulturellt, konstnärligt, hantverksmässigt, musikaliskt, matmässigt, grafiskt eller en annan kreativ verksamhet.

Det spelar ingen roll om du redan har ett startat företag, kommit långt eller kort med din verksamhet eller befinner dig i uppstarten. Det viktiga är att du har viljan och motivationen att utveckla din kreativa verksamhet. 

Kalmar Science Park

Vi vill att du ska ha modet och motivationen att våga satsa på dina affärsidéer och din dröm, i hopp om att du ska lyckas utveckla hållbara produkter och tjänster som svarar på framtidens utmaningar.

Att ansöka för att gå med i Kalmar Science Parks inkubator innebär att du får tillgång till skräddarsydd affärsutveckling som förbereder för hållbara globala affärer. Dina idéer och ditt företag vrids och vänds på och ditt företag får extra fart genom en väldesignad och trovärdig affärsplan. Du börjar snabbt startupresan mot ditt momentum när företaget utvecklas och växer. Inkubatorns roll är att göra allt för att ditt företag ska nå dina uppsatta mål!

Hur kan vi hjälpa dig?

Om du behöver hjälp med något av ovanstående kontakta vår näringslivsavdelning.

Peter Marklund, Näringslivschef

AnnaSara Nilsson, Näringslivsutvecklare

Kontakta oss

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Stängt
Senast uppdaterad: 2024-03-14 Publicerad: 2023-04-27 Informationsägare: Hållbar utveckling
Gå till topp