Till innehåll på sidan

Spara vatten

Mörbylånga kommun hör till de torraste områdena i landet. Tillgången till grundvatten minskar ofta under sommarmånaderna, samtidigt som behovet är som störst under samma period. Genom små förändringar i vardagen kan vi tillsammans hjälpas åt att hushålla med vårt dricksvatten så att det finns när vi behöver det.

Vattenreserver och sinande brunnar

De senaste åren har kommunen investerat stora belopp för att säkra vattentillgången även sommartid. Trots det är vattenreserverna ändliga och brunnarna kan sina vid längre perioder av torka. Enskilda brunnar sinar oftast fortare än de kommunala och då är det ännu viktigare att hushålla med det vatten som finns.

Sänk vattenförbrukningen

Genom att sänka din vattenförbrukning kan du som har kommunalt dricksvatten spara tusenlappar i minskade fakturabelopp samtidigt som du minskar energi- och kemikalieförbrukningen som behövs för att göra råvatten till dricksvatten. Att hushålla med vattnet gagnar både individen och klimatet, oavsett årstid, och vi vill därför uppmana till en resurseffektiv vattenanvändning året om.

Även små vardagliga förändringar kan göra stor skillnad om vi alla hjälps åt. En genomsnittlig person använder ungefär 140 liter vatten per dygn.

Så kan vi spara vatten:

Kontakta oss

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Stänger kl.16.00
Senast uppdaterad: 2023-06-09 Publicerad: 2023-06-09 Informationsägare: Taxefinansierad verksamhet
Gå till topp