Till innehåll på sidan

Lindero

Omvårdnadsboende i Mörbylånga.(Adress: Esplanaden 44 i Mörbylånga).

Entrébild Lindero, bänk och blomsterlåda utanför

Balkongkruka med cordyline, framför betongblad Väggkonst på väggen i trappen på LinderoOrange tagetes framtill i höger och vänster bak syns växthuset

Hitta till oss

Lindero är beläget centralt i Mörbylånga, adressen är Esplanaden 44. Lindero ligger en promenad från havet eller fotbollsplanen samt med närhet till ICA och centrum.
Platser omvårdnad24
Platser demens0
Ungefärlig lägenhetsstorlek25-30 m2
Ungefärlig lägenhetshyraCirka 5 500 kronor/månad

Särskilt boende

Om dina behov av vård och omsorg är så stora att du inte längre kan bo kvar hemma kan du få flytta till ett boende med personal dygnet runt, ett så kallat särskilt boende. Du ansöker om plats hos din biståndshandläggare, det är dina behov som styr om du beviljas en plats.

Fåtöljer i halvcirkel och fönster mot innergård i bakgrundenEn stol framför fontän med växthus i bakgrunden
En stol ställd framför öppna spisenUtemiljö, bänkar längst en stenlagd gång

Avdelningar

Lindero består av två avdelningar, i två plan, Björken och Lönnen.

Boendemiljö

Det finns flera gemensamma lokaler på Lindero, det finns vardagsrum och mindre kök på respektive avdelning för måltider och gemensamma aktiviteter. Det finns samlingslokaler i olika storlekar beroende på aktiviteter. Wifi finns i de allmänna utrymmena.

Utemiljön på Lindero består av en mysig gård som har byggnader åt tre håll, vilket gör den ganska skyddad från vind och insyn. Inne på gården finns en fontän och stenläggningar samt växtlighet som gör den trivsam. Det finns växthus och flera platser att sitta och njuta, både  sol och skugga.

Bild tagen från balkongen, ner över innegården och växthus samt fontän.Bild över växthus i bakgrunden och planteringar framför.
Gemensamhetsutrymme med kök i bakgrund och bord stolar framför.fontän i förgrunden och Linderos gemensamma delar i bakgrunden.

Lägenheterna

Alla lägenheter är ett rum med toalett. I lägenheten finns tvättmaskin, torktumlare, kylskåp och en liten vask. I lägenheten ingår en säng inklusive madrass, i övrigt möblerar du med egna välkända möbler.

Aktiviteter

Varje vecka sker aktiviteter på träffpunkten ”Dungen” mellan måndag och lördag. Exempel på aktiviteter är tidningsläsning, bingo, film, gymnastik och kreativt skapande. På Lindero finns det ett biljardbord som även nyttjas av herrarna och damerna från PRO.

gemensamt rum med bord och stolar, soffhörna långt bak och en väggmålning. Ett stort bord och stolar för gemenskap med utsikt över innegården
Samlingssal, öppet rum med stolar längst väggarna.Biljardbord samt entrén

 

Kost och måltider

Det finns ett tillagningskök på Lindero som innebär att måltiderna till vardags tillagas i huset. Helgens måltider tillreds i köket på Rönningegården och transporteras hit.

Kontakta köket på Lindero:

Områdesansvarig sjuksköterska

Lindero

Cecilia Davidsson Nilsson, Områdesansvarig sjuksköterska Lindero

Marion Rasmussen Nilsson, Enhetschef för sjuksköterskorna, Hemsjukvård

Kontaktnummer

Avdelningar samt chef.

Lindero avd Björken

Lindero avd Lönnen

Patrick Jenkinson, Enhetschef Lindero, administration, rekrytering och bemanning ÄO

Sofi Ludvigsson Ferm, Verksamhetschef Äldreomsorg

Kontakta oss

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Stänger kl.16.00
Senast uppdaterad: 2024-05-27 Publicerad: 2023-04-17 Informationsägare: Social omsorg
Gå till topp