Till innehåll på sidan

Arbeta inom social omsorg (bemanning)

Letar du arbete inom social omsorg? Välkommen att ta kontakt med oss om du har funderingar eller vill veta mer våra verksamheter.

Är du intresserad av att testa på ett arbete inom äldreomsorg eller funktionsnedsättning? Du kan söka som timanställd eller som fastanställd i våra verksamheter. Du kan också arbeta som vikarie i vikariepoolen.

Hur du söker tjänster och lediga jobb

Vi har samlat alla lediga tjänster i kommunen under en och samma webbsida.

Där hittar du aktuella annonser för social omsorg, om du är intresserad av att arbeta inom hemtjänst eller särskilt boende eller om du söker arbete inom OF, omsorgen av personer med funktionsnedsättning.

Sök arbete via våra annonser och kontakta oss vid frågor

För att kvalitetssäkra rekryteringsprocessen i Mörbylånga kommun samt möjliggöra god kommunikation med våra sökande ber vi dig skicka in din ansökan digitalt. Vi tar inte emot ansökningar via e-post eller i pappersformat.

Välkommen med din ansökan!

Arbeta i hemtjänst

Som personal i hemtjänsten hjälper och stödjer du omsorgstagare i deras hem med att utföra beviljade insatser. Stöd och hjälp kan utföras, dag, kväll och natt. Besöken kan variera från någon gång per vecka till flera gånger per dag. Du förflyttar dig mellan omsorgstagarna genom att gå, cykla eller köra bil.

Läs mer om hur arbete inom hemtjänsten ser ut:

Kontakt hemtjänst

Har du problem med ansökan eller har någon fråga om tjänsten, kontakta Angelica eller Martina. Patrick är ansvarig för administration samt bemanningsplanerare och rekrytering för äldreomsorgen.

Angelica Gustavsson, Bemanningsplanerare ÄO, Social omsorg

Martina Abrahamsson, Bemanningsplanerare ÄO, Social omsorg

Patrick Jenkinson, Enhetschef Lindero, administration, rekrytering och bemanning ÄO

Sofi Ludvigsson Ferm, Verksamhetschef Äldreomsorg

Arbeta på särskilt boende

Som personal i på särskilt boende hjälper och stödjer du omsorgstagare utifrån deras behov och möjligheter. Personalen ansvarar för stöd och hjälp dag, kväll och natt. Boenden kan ha olika inriktningar, exempelvis demensvård eller somatisk vård (kroppsliga sjukdomar). Det finns även korttidsboende som är till för omsorgstagare som behöver viss återhämtning/rehabilitering.

Läs mer om hur arbete inom särskilt boende ser ut:

Kontakt särskilt boende

Har du problem med ansökan eller har någon fråga om tjänsten, kontakta Angelica eller Martina. Patrick är ansvarig för administration samt bemanningsplanerare och rekrytering för äldreomsorgen.

Angelica Gustavsson, Bemanningsplanerare ÄO, Social omsorg

Martina Abrahamsson, Bemanningsplanerare ÄO, Social omsorg

Patrick Jenkinson, Enhetschef Lindero, administration, rekrytering och bemanning ÄO

Sofi Ludvigsson Ferm, Verksamhetschef Äldreomsorg

Arbeta inom Funktionsnedsättning (OFN)

Som personal ansvarar du för att personer med en  funktionsnedsättning ges möjlighet att leva och bo självständigt. I ditt arbete är du ett pedagogiskt stöd i vardagen. Dina arbetsuppgifter är varierande, du stöttar och deltar i matlagning, inköp, städ, tvätt, personlig omvårdnad och social gemenskap. Du kan få arbeta dag, kväll och natt.

Läs mer om vilka insatser som finns:

Kontakt OFN

Har du problem med ansökan eller har någon fråga om tjänsten, kontakta Annelie. Åsa är ansvarig för rekrytering, timvikarier samt bemanningspoolen för omsorgen om personer med funktionsnedsättning, OFN.

Annelie Danielsson, Rekryteringssamordnare vård och omsorg

Åsa Solberg, Enhetschef OFN, bemanningsenheten OFN

Pernilla Ekholm Slottner, Verksamhetschef OFN (Omsorg om personer med funktionsnedsättning)

Kvalifikationer

Det är meriterande om du har en avslutad eller pågående utbildning inom vård- och omsorg eller annan lämplig omvårdnadsutbildning. Arbetslivserfarenhet inom omsorgsarbete och goda referenser är också meriterande.

Från den 1 juli 2023 blir undersköterska en skyddad yrkestitel. Är du utbildad undersköterska behöver du kunna styrka detta med betygskopior.

Mot arbete inom funktionsnedsättning är det meriterande om du är utbildad eller har pågående utbildning inom beteendevetenskap och psykiatri.

Du behöver vara bekväm med IT- verktyg då detta används i daglig drift samt ska du kunna behärska svenska i tal och skrift.

För att kunna anställas är det önskvärt att du vill visa upp ett utdrag ur belastningsregistret, mot HVB-hem, 442-7 som du beställer på polisens hemsida. Du som söker ska ha fyllt 18 år.

Urval och rekrytering sker löpande, varmt välkommen med din ansökan!

Kontakta oss

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Stängt
Senast uppdaterad: 2024-01-15 Publicerad: 2023-05-05 Informationsägare: Social omsorg
Gå till topp