Till innehåll på sidan

Hoppat av gymnasiet

Har du hoppat av gymnasiet? Eller är du på väg att hoppa av dina gymnasiestudier? Är du skoltrött? Valde du fel program?

Det finns hjälp att få via Mörbylånga kommun genom ”KAA – Kommunala aktivitetsansvaret”. Det innebär att vi följer upp och hjälper dig att finna en ny väg för dig att börja studera igen. Kanske behöver du  välja en annan skola, en ny inriktning, en utbildning som är mer praktisk istället för teoretisk, få nya kompisar?

Vi ordnar de möten som krävs för att få igång dig igen – men i en helt ny riktning. Bara för att du körde fast en gång innebär det inte att du är fast där för alltid. Hör av dig så hjälper vi dig!

Har du inget gymnasiebetyg riskerar du ett utanförskap på arbetsmarknaden. Det blir svårare för dig att få ett jobb. Låt oss hjälpa dig. Vi har två personer som arbetar som samordnare för att hjälpa ungdomar tillbaka till studier. Det är i Mörbylånga kommun en arbetsmarknadscoach som heter Eija Vartiainen och på Kalmarsunds Gymnasieförbund en KAA-samordnare som heter Robert Bergqvist. Kontakta någon av oss. Vi tar en fika, vi lyssnar på dig och diskuterar tillsammans med dig och dina föräldrar den bästa lösningen och utreder hur du kommer vidare.

Kontaktperson Mörbylånga kommun

Arbetsmarknadscoach som ansvarar för KAA - Kommunala aktivitetsansvaret i Mörbylånga kommun.

Eija Vartiainen, arbetsmarknadscoach Arbetslivscentrum

Robert Bergkvist, KAA-samordnare

Kontakta oss

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Stängt
Senast uppdaterad: 2024-02-13 Publicerad: 2024-02-09 Informationsägare: Arbetslivscentrum
Gå till topp