Akut hjälp
Socialjour (sydostjouren)
Tfn: 0485-471 84 (020-453 900)
Kontorstid ringer du individ och familjeomsorgens reception. När socialkontoret är stängt och du behöver hjälp med akuta sociala frågor kan du vända dig till sydostjouren.
SOS Alarm
Tfn: 112
Hit ringer du om du är i en akut nödsituation och behöver hjälp på en gång. Beroende på vad det gäller så kan du få hjälp av till exempel ambulans, brandkår eller polis.
Polisen
Tfn: 114 14
Det här är polisens telefonnummer för ärenden som inte är akuta, till exempel en polisanmälan. Du kan ringa hit var du än är i landet och bli kopplad till närmsta polismyndighet.
Om du är utomlands och vill ringa polisen så ringer du 0046-77-114 14.
Barn- och ungdomspsykiatrisk akutmottagning
Tfn: 0480-812 94
Är du som ung, eller är någon ung person i din närhet, i behov av snabb psykiatrisk hjälp ska du vända dig till en psykiatrisk akutmottagning riktad mot barn och ungdomar. Den har öppet dygnet runt.
Psykiatrisk akutmottagning
Tfn: 0480-817 70
Behöver du eller någon i din närhet snabb psykiatrisk hjälp ska du vända dig till en psykiatrisk akutmottagning. Den har öppet dygnet runt.
Seniorlots
Har du svårt att hitta vem du ska prata med?
Vill du ha information om någon av kommunens verksamheter – Seniorlotsen kan guida dig till rätt person eller instans.
Seniorlotsen vägleder dig som är 65 år eller äldre och bor i Mörbylånga kommun.
Du kan ringa under våra öppettider 8.00 till 16.00 på helgfria vardagar, telefonnumret är 0485-475 50.
Hjälptelefoner
1177 Vårdguiden (Sjukvårdsrådgivningen)
Tfn: 1177
Vårdguiden svarar på dina frågor, bedömer ditt behov av vård, ger dig råd och hänvisar dig till rätt vårdmottagning när så behövs. Här arbetar sjuksköterskor med hög kompetens och lång erfarenhet. Vårdguiden är öppen dygnet runt.
BRIS, barn och ungas hjälptelefon
Tfn: 116 111
Till BRIS kan du som ung ringa om du vill prata med en vuxen. Om du som är under 18 år och behöver stöd är du välkommen att höra av dig till oss på Bris. Vi har alltid öppet – även på natten. Du är anonym och det är helt gratis.
BRIS, stöd för vuxna om barn
Tfn: 077-150 50 50
BRIS tar emot samtal från vuxna som behöver någon att prata med kring frågor och oro som rör barn. BRIS har även en speciell stödlinje för idrottsledare, tfn: 077-440 00 42.
Digital mottagning för unga vuxna (18-25 år) med psykisk ohälsa, Region Kalmar Län
Ambitionen är att hjälpa unga vuxna som lider av psykisk ohälsa såsom nedstämdhet, oro, ångest, relationsproblem, olika kriser eller om du känner sig ensam. Mottagningen vänder sig till dig som ung vuxen som behöver stöd av vuxen och någon som lyssnar. Mottagningen har enbart videobesök och digitala kontakter. Du kan själv gå in på 1177.se och enkelt boka en tid för videomöte med psykolog/kurator via https://www.1177.se/Kalmar-lan/hitta-vard/kontaktkort/Digital-psykisk-halsa-Kalmar-lan/ Målet är att det ska finnas lediga tider samma dag, eller inom ett par dagar.
Kvinnofridslinjen
Tfn: 020-50 50 50
Kvinnofridslinjen är en nationell stödtelefon för dig som utsatts för hot och våld. Du som är anhörig eller vän är också välkommen att ringa till oss. Vi har öppet dygnet runt och du ringer oss gratis oavsett var du bor i Sverige. Ditt samtal syns inte på telefonräkningen.
Kvinnojouren & Ungdomsjouren Kalmar
Tfn 0480-191 55
Telefontider Vardagar: 09.00-16.00 / Lördag & söndag: 09.30-11.00
Blir du utsatt för hot, våld eller andra övergrepp? Är du orolig för någon i din närhet? Vi på Kvinnojouren och Ungdomsjouren arbetar för att alla våldsutsatta kvinnor och barn samt utsatta unga, ska erbjudas stöd och skydd av hög kvalitet oberoende av livssituation och bakgrund. Vi finns för dig i hela södra Kalmar län och tar emot personer från hela landet som behöver skyddat boende.
Brottsofferjouren
Tfn: 116 006
Brottsofferjouren är en ideell förening som ger stöd till personer som utsatts för brott, blivit vittne till brott eller är anhörig eller närstående till brottsoffer. Hit kan du ringa och vara anonym om du vill och få stöd och information.
Alternativ till våld (ATV) jour telefon
010-352 22 70
Har du blivit utsatt för våld i nära relation eller har du vålds- och aggressionsproblem? Är du barn eller ungdom som upplever våld eller har upplevt våld i hemmet, eller kanske själv blivit direkt utsatt för våld? Hos oss kan du få hjälp!
VÄLJ ATT SLUTA
Tfn 020- 555 666
Ta steget till förändring. Prata anonymt med erfarna rådgivare som hjälper dig vidare. Genom att ringa Välj att sluta kan du få hjälp att förändra ett kontrollerande eller våldsamt beteende mot dina närstående. Våra telefontider är: måndag-fredag 8.30-16.00.
Preventell
Telefon: 020-66 77 88
Har du tappat kontrollen över din sexualitet, är du rädd att göra dig själv eller andra illa? För personer som har ett skadligt tankemönster, en oönskad sexualitet eller dysfunktionella beteende finns hjälp att få, för mer information följ länken.
Impulskontrollen
Telefon: 020-11 80 20
Har du tappat kontrollen över din sexualitet, är du rädd att göra dig själv eller andra illa? För personer som har ett skadligt tankemönster, en oönskad sexualitet eller dysfunktionella beteende finns hjälp att få, för mer information följ länken.