Till innehåll på sidan
Kommun och politik

Öland fortsätter vara södra Sveriges tryggaste plats att bo på

Invånarna i Mörbylånga kommun fortsätter uppleva sin kommun som en trygg plats att bo på visar Polisens trygghetsmätning för år 2023. Öland är sammantaget den tryggaste platsen att bo på i hela södra Sverige.

Vi kan se att utsattheten för brott och den konkreta känslan av otrygghet har ökat något. Det gäller även ungdomsgäng som bråkar och stör ordningen och bilar som kör för fort. Resultaten ligger ändå lågt i jämförelse med andra kommuner i Polisregion Syd.

Oron att utsättas för brott ligger på en låg nivå men har i jämförelse med fjolårets mätning ökat något. Invånarna fortsätter vara nöjda med polisens agerande mot lokala problem.

– Det är viktigt att fortsätta fördjupa det goda samarbetet med polis, företagare och medborgare för att ytterligare öka den upplevda tryggheten. Vår målsättning är att kommuninvånare, besökare och företagare ska känna sig trygga i Mörbylånga kommun, säger kommunstyrelsens ordförande Matilda Wärenfalk (S).

Mörbylånga kommun fortsätter satsa på det förebyggande arbetet bland barn och ungdomar för att minska psykisk ohälsa, missbruk, skadegörelse och buskörning.

För mer information och frågor

Andreas Eriksson Arnqvist, Säkerhetssamordnare

Senast uppdaterad: 2023-11-08 Publicerad: 2023-11-02
Gå till topp