Till innehåll på sidan
Vandrare längs Mörbylångaleden
Uppleva och göra

Victoriavandringen 11 juli

Tisdag 11 juli är ni välkomna till Penåsa, Kastlösa, på en vandringsdag för hela familjen med bland annat guidningar, tipspromenad, utomhusteater och naturbingo.

För andra året arrangeras Victoriavandringen i Penåsa som en del av Victoriadagarna. Upplev världsarvet Södra Ölands odlingslandskap – en av 15 svenska platser listade på Unescos världsarvslista. I trakterna kring Penåsa ödeby och Banvaktsstugan bjuds besökare säregen natur och en rik historia.

Transport
Transport med traktor och vagn kommer att finnas under hela dagen mellan
parkeringen vid Kastlösa skola och parkeringen i Penåsa.

Försäljningsställen
Under dagen finns det möjlighet att köpa fika och enklare förtäring på två olika platser. Vid rastplatsen finns det även grillar som hålls igång hela dagen.

Program

10.00-15.00 Tipspromenad för barn och vuxna, Naturbingo med Mulle, Tävlingar och aktiviteter med scouterna, försäljning och grillning.

10.45 Guidad tur för barn

12.00 Guidad tur på alvaret

12.00 Barnteater på alvaret

13.30 Guidad tur med växter

Guidade turer
Under dagen finns det möjlighet att att vandra tillsammans med lokala guider. Turerna utgår från parkeringen i Penåsa och kostar 50kr per person.

Kastlösa håller öppet

Passa även på att besöka Kastlösa by där gallerier, ateljéer och butiker håller öppet.

Victoriavandringen arrangeras av Friluftsfrämjandet Kalmar/Öland i samarbete med Kastlösa Gymnastikförening, Kastlösa Hembygdsförening, STF Öland, Färjestadens Scoutkår och Mörbylånga kommun.

Här kan du läsa mer om Victoriavandringen

 

Senast uppdaterad: 2023-07-03 Publicerad: 2023-07-03
Gå till topp