Till innehåll på sidan
Förskola, skola och utbildning

Skolverket besöker Skansenskolan

Skansenskolan är en av de referensskolor som Skolverket har valt ut för deras satsning på "ledarskap i klassrummet". Denna satsning startade vårterminen 2023, och fram till sommaren 2025 kommer resten av Sveriges skolor kunna följa Skansenskolans modell.

-Skolverket är mycket intresserade av hur det går för oss. Vi har gjort en egen modell där vi använder Skolverkets material på vårt sätt, säger Camilla Lindström. Biträdande rektor på Skansenskolan

Under torsdagen kommer Skolverket och besöker Skansenskolan tillsammans med representant från Linköpings universitet som kommer föreläsa och visa möjligheter med virtuella klassrum och AI-klasser.

-Det ska bli mycket roligt att få visa upp hur vi praktiskt jobbar med Skolverkets material och våra tolkningar och arbetssätt av desamma. Vilka anpassningar och förändringar vi har gjort för ett bättre ledarskap i klassrummet. Att vi också börjar se förbättrade skolprestationer hos eleverna efter förändringarna är helt fantastiskt, fortsätter Camilla.

Skolan kommer under fredagen delta under Skolverkets heldagskonferens ”Ledarskap i undervisningen” för att presentera sitt arbete som referensskola.

Här kan du läsa mer om Skolverkets satsning: Stöd för ledarskap i undervisningen – Skolverket

Kontakt

Vill du veta mer? Välkommen att kontakta oss.

Camilla Lindström, Bitr rektor

Senast uppdaterad: 2024-04-12 Publicerad: 2024-04-10
Gå till topp