Till innehåll på sidan
Förskola, skola och utbildning

Skapande skola och rörelseglädje på Torslunda skola

En inspirerande vecka med Skapande skola-projekt och rörelseglädje har nu nått sitt slut på Torslunda skola! Tillsammans med det Malmöbaserade danskompaniet, Memory Wax, har eleverna deltagit i dans, skapande och konstnärliga utforskningar genom workshops som hölls under hela veckan.

Veckan inleddes spännande på Torslunda skola i måndags med dansföreställningen ”Inside out”, när vi påbörjade vårt Skapande skola-projekt i samarbete med Memory Wax! Projektet sträckte sig över hela veckan där medlemmar från danskompaniet höll workshops för alla elever.

– Både personal och elever är så glada och nöjda efter veckan! Hörde flera elever uttrycka: ’Vi har aldrig fått göra någonting sånt här innan’!, säger Lena Nilsson, rektor på Torslunda skola.

Workshopen blev en rolig erfarenhet! Genom olika övningar fick de utforska rörelse och samarbete, inklusive att spegla varandras rörelser och skapa sina namn med sina kroppar. En inspirerande aktivitet som främjade kreativitet och samarbete bland eleverna.

– Det var kul och lärorikt! Nu har jag fått lära mig mer om hur jag kan värma upp kroppen på ett lite annorlunda sätt inför själva dansen, delar en elev från tvåan.

Vad är Skapande skola?

Jo, det handlar om att ge alla barn rätten till konst och kultur! Genom stadsbidraget Skapande skola får våra barn möjligheten att möta professionell konst och kultur direkt i skolan. Tillsammans med kulturaktörer får våra elever utforska olika konstformer och kreativa uttryckssätt.

Mer information

Läs mer om Skapande skola hos Kulturrådet

Memory Wax är ett danskompani som producerar danskonst med ett starkt visuellt uttryck för barn, unga och vuxna.

Här kan du läsa mer om Memory Wax

Kontakta oss

Torslunda skola

Senast uppdaterad: 2024-02-16 Publicerad: 2024-02-16
Gå till topp