Till innehåll på sidan
Kulturskolan

SchoolSoft är nu också Kulturskolans portal!

Från och med årsskiftet kommer alla vårdnadshavare med barn som går på kulturskolan börja att använda Schoolsoft som system.

För att du som vårdnadshavare ska få en god möjlighet att hålla dig informerad om den verksamhet ditt barn tillhör använder Mörbylånga kommuns förskolor, grundskolor, fritidshem och nu Kulturskolan systemet SchoolSoft.

SchoolSoft är ett webbaserat system som gör informationsutbytet enkelt, överskådligt och lättillgängligt. Syftet med skolportalen är att underlätta kommunikation och information mellan vårdnadshavare, elever och personal.

Hur använder jag SchoolSoft?

Om du/ni redan har barn som går i kommunal skola i Mörbylånga kommun, kommer du att se en extra flik för kulturskola bredvid den befintliga. Om ditt barn går på friskola, gymnasium eller skola i annan kommun behöver du ladda ner SchoolSoft-appen i din vanliga app-portal, eller via web-läsaren på din dator. Inloggning sker med Mobilt Bank ID för vårdnadshavare.
Appen känns igen på ”gladagubben-loggan”. I appen får du snabbt tillgång till allt som är nytt i SchoolSoft och ser tydligt vad som är läst eller inte.

I SchoolSoft har du som vårdnadshavare tillgång till bland annat:

  • kommunikation mellan kulturskolan (respektive lärare) och hem
  • scheman ( vilken tid och ämne ditt barn går)
  • veckoinformation
  • närvaro/frånvaro

Frånvaro

All frånvaro ska anmälas via SchoolSoft likadant man gör på skolan och fritidshem (fast inne på kulturskolans flik). För många tillfällen av ogiltig frånvaro (icke föranmäld) KAN leda till att eleven förlorar sin plats. Alla kulturskolas lärare kommer att rapportera närvaro/frånvaro precis som på skolan.

Om du behöver mer information eller hjälp kan du kontakta respektive lärare.

Välkommen till en ny termin på Kulturskolan!

Senast uppdaterad: 2024-01-19 Publicerad: 2024-01-17
Gå till topp