Till innehåll på sidan
Unga människor av olika etniciteter, både killar och tjejer, skrattar och ligger på en filt i en cirkel utomhus.
Pressmeddelande

Mörbylånga kommun lanserar UngNytt – nyheter av unga för unga!

På torsdag den 18 april är det äntligen dags att lansera UngNytt! UngNytt är en nyhetssida skapad speciellt för och av kommunens unga invånare. En unik plattform där unga kan ta del av nyheter, information och aktiviteter som är relevanta för dem.

– Med UngNytt strävar vi efter att ge våra unga invånare en röst och en plattform att uttrycka sina åsikter och intressen på, säger Emilia Gustafsson, Ungdomssamordnare Mörbylånga kommun. Vi har arbetat tillsammans med ungdomar för att skapa en sida som reflekterar deras intressen och behov. Resultatet blev en sida med enkel information som fokuserar på nyheter, säger Emilia.

– Att nå fram till unga med information idag är en utmaning. Med UngNytt vill vi göra det enklare. Vi skapar en plattform som inte bara är relevant och engagerande för kommunens unga, utan också en kanal för dem att aktivt forma och påverka samhällsfrågor som berör dem. Genom att lyssna på deras röster och intressen strävar vi efter att forma en mer meningsfull och inkluderande miljö i kommunen, säger Matilda Hildingsson, kommunikatör Mörbylånga kommun.

UngNytt kommer att vara tillgänglig för alla via webben på adressen: www.morbylanga.se/ungnytt.

För högstadieelever i kommunen blir det ännu enklare att komma åt sidan eftersom den kommer att vara inställd som startsida på deras skoldatorer. För att sprida kunskapen om UngNytt kommer affischer med QR-kod till länken att placeras ut i kommunen.

Sidan har tagits fram på initiativ av Kommunförbundet Kalmar län och är ett resultat av en gemensam vision att ge unga en röst och en plats där deras åsikter och intressen kan tas på allvar. UngNytt-konceptet inspirerades av den framgångsrika satsningen i Ludvika kommun där unga aktivt deltog i skapandet av konceptet.

Vi uppmanar unga i Mörbylånga kommun att vara med och skapa UngNytt genom att skicka in sina egna bidrag, vare sig det är nyheter, åsikter eller andra kreativa inslag. Det här är er plattform och vi vill att ni ska vara delaktiga i att forma den!

Skicka in ett bidrag till UngNytt!

Är du en ung invånare i Mörbylånga kommun med något intressant att dela med dig av? Vi välkomnar dig att skicka in dina egna texter, nyheter, åsikter, bilder eller andra kreativa bidrag till UngNytt!

Det är enkelt att delta. Skicka ditt bidrag till oss via e-post på emilia.gustafsson@morbylanga.se eller via sidan ”Skicka in ett bidrag” på UngNytt.

Vi ser fram emot att höra från dig och läsa vad du har att säga! Tveka inte att skicka in även om du känner dig osäker på hur du ska börja skriva. Vi finns här för att stödja och hjälpa dig.

UngNytt är din plattform och vi vill att du ska vara delaktig i att forma den. Låt din röst bli hörd och dela med dig av dina tankar, erfarenheter och idéer.

Skicka in ditt bidrag idag och bli en del av UngNytt!

För mer information och frågor

Webblänk till UngNytt gäller från den 18 april: www.morbylanga.se/ungnytt

Emilia Gustafsson, Ungdomssamordnare

Senast uppdaterad: 2024-04-18 Publicerad: 2024-04-15
Gå till topp