Till innehåll på sidan
Stöd och omsorg

Individ- och familjeomsorgen upphör med bemannad reception från och med 25 mars

Som ett naturligt steg i att anpassa verksamheten efter vad medborgarna efterfrågar upphör Individ- och familjeomsorgen med en bemannad reception från och med måndag den 25 mars. Det innebär att receptionen endast är öppen för bokade besök och självservice.

I Mörbylånga kommun ansvarar Individ- och familjeomsorgen för kommunens socialtjänst. Efter pandemin har personalen som ansvarar för receptionen sett att allt färre personer söker kontakt med Individ- och familjeomsorgen via receptionen.

Medarbetarna har utvärderat flödet i receptionen och utifrån det har åtgärder arbetats fram för att snabba på kontaktvägarna.  Möjligheterna till självservice genom utvecklandet och nyttjandet av digitala tjänster har också förbättrats.

Allt detta i kombination med korta väntetider för direktkontakt med handläggare har bidragit till att det är färre som söker kontakt via receptionen. De allra flesta väljer att sköta sina ärenden genom andra kanaler. Det här gör att verksamheten behöver ställa om för att vara följsamma till vad medborgarna efterfrågar i service och tjänster av kommunen.

Att receptionen inte längre är bemannad innebär att personalen kan vara mer flexibla i sitt arbete och finnas där de behövs bäst och gör mest nytta.

För mer information

Du hittar mer information om våra verksamheter, vilken stöd och hjälp som finns att tillgå och hur du kommer i kontakt med oss här på vår webbplats. Här finns också svar på vanliga frågor för att underlätta för dig som vill söka information och sätta dig in i olika frågor i lugn och ro på egen hand när det passar dig bäst.

Stöd och omsorg

Här kan du också ge oss feedback så vi kan utveckla och göra vår service och våra tjänster ännu bättre: Tyck till och gör Mörbylånga kommun bättre

Senast uppdaterad: 2024-03-21 Publicerad: 2024-03-20
Gå till topp