Till innehåll på sidan
Ett snötäckt dämme med en vattensamling och liten träbro framför ett istäckt sund. I förgrunden syns en brun vassrugge och i horisonten skymtar ölandsbron mot en blågrå himmel.
Förskola, skola och utbildning

Det som göms i snö, kommer upp i tö.

På promenad kan du hitta mycket som inte hör naturen till. Det kan barnen på Gullvivans förskola intyga. Varje vecka tar de med sig skräpplockarpåsar och går på skräpplockarpromenad i Färjestaden. Här kommer en hälsning från avdelning Sälen på Gullvivans förskola.

Vi på avdelning Sälen på Gullvivans förskola går varje vecka på promenad i vårt närområde. Vi har alltid med oss skräppåsar för att kunna ta hand om det som inte hör till naturen. När vi är tillbaka på förskolan väger vi skräpet och åskådliggör hur mycket skräp som vi har plockat med hjälp av ett stapeldiagram.

Barnen tycker att det är väldigt spännande att se hur höga staplarna blir. Har vi hittat mer skräp än förra veckan? Vilken sorts skräp hittar vi mest av? Självklart källsorterar vi sedan skräpet då det mesta går att återvinna. Vi pratar mycket om vad som händer om skräpet ligger kvar i naturen.

Du vet väl att nästan all plast som slängs utomhus förr eller senare hamnar i våra sjöar, hav och vattendrag?

En person, på vilken man inte ser huvudet, sitter på knä på ett blått golv. Framför ligger en presenning utbredd där olika sorters skräp radats upp.Förskolebarn i rosa varselväst med en påse full med skräp i händerna.
Senast uppdaterad: 2023-12-01 Publicerad: 2023-12-01
Gå till topp