Till innehåll på sidan
Solig bild på badplatsen i Grönhögen
Uppleva och göra

Badsäsongen 2023 är här

Vi är redo! Nu har det sista finliret gjorts på våra kommunala badplatser. Bryggor har lagts i, toaletterna är öppnade och säkerhetsutrustningen har fått en översyn. Även vattnet får nu sakteliga en högre temperatur.
  • Årets största nyhet är att Grönhögen får en kommunal badplats i och med att kommunen övertar ansvaret för bryggan precis norr om hamnområdet. Ett nytt soldäck och nya bänkar har satts på plats och bryggan ligger i sjön. Vi hoppas efterhand kunna utveckla badet i Grönhögen ytterligare. 
  • Vid Haga Park har ytterligare lekredskap kommit på plats och den stora gräsparkeringen vid campingen har organiserats upp.

    Haga Park badplats Foto: Matheus Tholin
  • På Granudden finns numera ett nytt utegym där nio träningsmaskiner finns att nyttja för de som vill kombinera träning med bad. Här finns också möjlighet att hyra sup och kanoter samt nytt för i år en utlåningsbox från Piffl med diverse strandleksaker som kan hyras timvis för 10 kr.
  • Vid Balken i Mörbylånga finns nya fina solbänkar att avnjuta tack vare ett lokalt projekt med bland andra Mörbylånga Blomstrar o ler och Mörbylånga Bostad.

Från och med vecka 25 kommer våra duktiga feriearbetande ungdomar tillsammans med handledare se till att badplatserna är hela, rena och välkomnande för alla badsugna gäster. Vi kommer också ha tångrensning vid flera av stränderna varje vecka from midsommar.

Vill ni ta med era fyrbenta vänner till badet? På följande platser finns kommunala hundbadplatser (tänk på att alltid ha hunden kopplad):

  • Kalvhagen, Mörbylånga. 200 meter norr om badplatsen finns ett hundbad.
  • Haga Park. Strax söder om badbryggan.
  • Granudden, Färjestaden. I södra kanten av badplatsen finns en strandbit och en liten flytbrygga.
  • Dämmet, Färjestaden. Norr om Färjestadens hamn finns detta hundbad. 

Som vanligt kan ni kolla in dagens badtemperaturer på flera av våra badplatser via Mörbylånga kommuns app. Ni hittar också information och vägbeskrivningar via vår hemsida: www.morbylanga.se/badplatser 

Senast uppdaterad: 2023-06-08 Publicerad: 2023-06-08
Gå till topp