Till innehåll på sidan
Prideflaggan i regnbågsfärger: rött, orange, gult, grönt, blått och lila med texten
Uppleva och göra

Var med och fira pride 2023!

Mellan den 13-23 september anordnas Pride i Kalmar län. Under pride får vi tillsammans stå upp för alla människors lika värde, rätt till liv och frihet. 

Varför firar vi pride?

Pride är inte endast en folkfest. Pride symboliserar kampen för alla som fortfarande lever i ofrihet. Tillsammans får vi stå upp för alla dem som just nu sitter fängslade, häktade och för alla dem som aldrig fick möjlighet att bli gamla, utan istället dömdes till döden. Under pride får vi tillsammans stå upp för alla människors lika värde, rätt till liv och frihet. 

Vad händer i Mörbylånga kommun under pride?

I Kalmar län anordnas pride mellan 13-23 september. Nytt för i år är namnet Southeast pride med tillhörande logga. Mörbylånga kommun erbjuder en rad olika aktiviteter för alla åldrar. Bland annat queerhäng, författarbesök, regnbågscafé och workshop i virkning. För att se varje enskild aktivitet besök vår evenemangskalender.

Gå med oss i prideparaden lördag den 23 september. Vi avslutar pride genom att tillsammans delta i prideparaden!

För att se det fullständiga programmet för Mörbylånga kommun besök vårt konto på Instagram @ungaimorbylangakommun eller vår Facebook Unga i Mörbylånga kommun.

Mer information och kontakt

Mörbylånga kommuns evenemangskalender.

Spana in hela länets aktiviteter under Southeast pride.

Emilia Gustafsson, Ungdomssamordnare

 

 

Senast uppdaterad: 2024-04-23 Publicerad: 2023-08-25
Gå till topp