Till innehåll på sidan
Ung kvinna som tränar på utomhusgym
Uppleva och göra

Testa nytt tillfälligt utegym i Färjestaden

Vill du prova det senaste inom utegym? Nu har du möjligheten och vara med och påverka. Det tillfälliga utegymmet är ett initiativ mellan Linnéuniversitetet och Mörbylånga kommun samt Omnigym, som kallas Global User Study.

Måndag den 8 maj kl. 14:00 invigs det nya utegymmet som kommer att finnas på Granudden i Färjestaden ett halvår! På plats finns också representanter från företaget Omnigym för att svara på frågor.

Linnéuniversitetet och Mörbylånga kommun har fått möjlighet att testa dessa träningsredskap kostnadsfritt. Motprestationen är att företaget bakom redskapen (Omnigym) får genomföra en enkät bland gymbesökare med frågor vad besökarna tycker om gymmet.

Linnéuniversitet och institutionen för idrottsvetenskap kommer att genomföra ett forskningsprojekt kallat HAPPY-senior på utegymmet. De kommer att studera eventuella effekter på äldres muskelfunktionen av styrketräning utomhus 1-2 dagar i veckan under 6 månader.

Det kommer finnas 9 maskiner till allmänhetens förfogande i hopp om att få in feedback och data. Eftersom vikten går att anpassa så hoppas vi att fler ska kunna använda gymmet och få en mer dynamisk träning. Varje maskin är också uppkopplad med sensorer som samlar in data om

Det vore toppen om du och dina vänner tar dig dit och kör träningspass och svarar var och en på frågorna via länk nedan. Det är bra om vi får in så många enskilda svar som möjligt så att en bra utvärdering av utrustningen kan göras. Resultaten av studien kan ligga till grund för framtida utegym i kommunen.

Tyck till om träningsredskapen! Webblänk till enkäten

Så passa på att träna under den här perioden Det här är en unik möjlighet att prova de här redskapen!

Hemsida Omnigym

Kontakta vid frågor:

Matheus Tholin
Natur- och fritidsutvecklare, Mörbylånga kommunanvändningen.

0485-47492 eller matheus.tholin@morbylanga.se

Peter Pagels
institutionen för Idrottsvetenskap, Linnéuniversitetet i Kalmar

072-5949518 eller peter.pagels@lnu.se

Senast uppdaterad: 2023-05-16 Publicerad: 2023-04-29
Gå till topp