Till innehåll på sidan
Lerfigur mot gul bakgrund
Förskola, skola och utbildning

Tankar och skapande kring solen i förskolebarnens årliga Dämme-utställning

Barnen på förskolorna i Mörbylånga kommun bjuder in till en fantasifull utställning vid Färjestadens dämme 15-21 maj för att visa sina tankar och alster kring solen med inspiration från barnboken Tant Sol.

Välkomna att besöka årets gemensamma projekt för barn 1-5 år i Mörbylånga kommun – utställningen ”Tant Sol”. I denna fantasifulla utställning visar kommunens förskolebarn upp sina tankar och alster kring Lotta Geffenblads bok med samma namn.

När? 15 – 21 maj

Var?  Färjestaden, norr om Dämmet

Utställningen inleds med en workshop med temat ”Tant Sols magiska solstrålar” på måndagen den 15 maj mellan kl 13-15 (drop in). Ateljéristan Jenny Baumberger finns då på plats vid Dämmet för att välkomna barn och pedagoger.

Invigning 16 maj

Tisdag den 16 maj kl. 9.00 är det invigning av utställningen ”Tant Sol” med bandklippning och allsång vid Dämmet i Färjestaden. Solen lyser” (och himlen är blå) är en av sångerna som kommer att sjungas tillsammans.

Deltagande förskolor

Gullvivans förskola
Västanvinds förskola
Bärnstenens förskola
Gårdby förskola
Snäckstrands förskola
Förskolan Smultronet
Skogsgläntans förskola
Undringens förskola
Glömminge förskola

Frågor och mer information

Jenny Baumberger, ateljérista på Undringens förskola
info@undringen.se

Varmt välkommen att ta del av denna härliga och fantasifulla utställning om solens magi, norr om dämmet i Färjestaden mellan den 15-21 maj.

Senast uppdaterad: 2023-05-16 Publicerad: 2023-05-08
Gå till topp