Till innehåll på sidan
Kollage av företagsbilder som bildar formen av ett hjärta
Pressmeddelande

Svenskt Näringsliv släpper resultatet om kommuners lokala företagsklimat

Företagarna i Mörbylånga kommun upplever att det är bra villkor och förutsättningar att driva verksamhet på södra Öland. Svenskt Näringslivs undersökning visar att kommunen höjer sig två steg i det sammanfattade omdömet.

Varje år genomför Svenskt Näringsliv en enkätundersökning mellan den 2 januari och 31 mars. Undersökningen genomfördes av Ipsos på uppdrag av Svenskt Näringsliv. De företag som ingick i årets urval samt ordinarie kommunfullmäktigeledamöter som deltagit har gett sina svar.

Företagarna får utifrån sina egna erfarenheter ge ett samlat betyg på hur de upplever att driva företag i kommunen. Det är den viktigaste frågan i Svenskt Näringslivs enkät, och det sammanfattande omdömet om företagsklimatet i kommunen och Mörbylånga höjde sig två steg.

– Vi går framåt och det är positivt men det är ett långsiktigt arbete och vi gör det tillsammans med företagen och politiken, säger Peter Marklund, näringslivschef i Mörbylånga kommun.

– Det är bara positivt, anser att dom gjort en ordentlig satsning som märks i kommunen. Både AnnaSara och Peter som jag själv träffat gör ett fantastiskt jobb och har verkligen fått genomslag på sitt arbete. Bra engagemang och intresse för företagen gör och man känner sig sedd, säger Stefan Deurell på Deurells Måleri i Färjestaden.

AnnaSara Nilsson är näringslivsutvecklare och Peter Marklund är näringslivschef i Mörbylånga kommun.

Kontakt och mer information

Peter Marklund, näringslivschef i Mörbylånga kommun
Tfn: 0485-470 14 eller peter.marklund@morbylanga.se

Senast uppdaterad: 2023-06-05 Publicerad: 2023-05-23
Gå till topp