Till innehåll på sidan
Stöd och omsorg

Skapa gemenskap i kommunen med Äldrekontakt

Vill du vara med och bidra till att skapa en meningsfull gemenskap för äldre? Äldrekontakt är en oberoende organisation som strävar efter att etablera sig och erbjuda stöd för äldre i vår kommun. Vi tipsar här om hur du kan engagera dig och vad som behövs för att starta upp verksamheten här.

Om du är intresserad av att bli volontär och bidra till att starta en fikagrupp, kan du anmäla ditt intresse på organisationens webbplats: Länk till anmälan. Genom att registrera dig blir du en del av deras intresselista och får möjlighet att delta om de startar en grupp i Mörbylånga.

 

För att kunna starta upp en fikagrupp behöver Äldrekontakt cirka 10 volontärer (inklusive fikavärdar, chaufförer och en gruppledare), samt nå ut till cirka 8 ensamma äldre som vill delta och bor i samma område. Mer information om volontäruppdragen och målgruppen finns på organisationens hemsida: www.aldrekontakt.se

 

Du kan även hjälpa till att sprida informationen genom att dela deras flyers och affischer på strategiska platser i Mörbylånga.

 

Flyer för äldre: Länk till PDF
Affisch för äldre: Länk till PDF
Flyer för volontärer: Länk till PDF
Affisch för volontärer: Länk till PDF

Du kan också följa Äldrekontakt på Facebook eller Instagram för att hålla dig uppdaterad om vad som är på gång!

 

Tack för att du är intresserad av att skapa meningsfulla möten och samhällsengagemang för äldre i kommunen. För ytterligare frågor eller för att engagera dig, kontakta Äldrekontakt direkt.

Senast uppdaterad: 2024-02-02 Publicerad: 2024-02-02
Gå till topp