Ölands smaker i fokus – kosten har skördevecka
En hyllning till lokala råvaror
Matsedeln för veckan är utformad för att lyfta fram det bästa från våra lokala lantbrukare. Målet är att främja hållbarhet, stötta våra lokala lantbrukare och ge barnen en förståelse för var maten kommer ifrån.
– Temaveckan ger oss en möjlighet att visa upp det fantastiska utbudet av råvaror som finns här på Öland, samtidigt som vi lär barnen vikten av att äta säsongsbaserat och lokalt,” säger kommunens kostchef Ulrica Svenzén. Vi hoppas att barnen får en extra uppskattning för maten när de vet var den kommer ifrån, och att de ser fram emot den här veckan varje år.
Rätterna för veckan är noggrant anpassade för att tilltala både stora och små. Bland annat bjuds det på köttgryta med kött från Mysinge och morötter från Öland, samt kålpudding och potatis från lokala producenter.
Matsedel v.39 – Skördevecka
Måndag: |
|
Tisdag: |
|
Onsdag: |
|
Torsdag: |
|
Fredag: |
|
Matsedel vecka 39 – Tema: Skördefest (pdf)
Kontakt och mer information
Nyfiken på att veta mer om Kostenheten eller arbetet kring temaveckan? Välkommen att kontakta oss.