Till innehåll på sidan
Två äldre kvinnor som nöjda ger varandra en high-five och utstrålar glädje.
Stöd och omsorg

Ny app ”Mötesglädje” lanseras för att motverka ensamhet bland seniorer

Vi är glada att meddela att en ny app, Mötesglädje, nu finns tillgänglig för att bekämpa ofrivillig ensamhet bland seniorer. Appen är en del av arvsfondsprojektet ”Mötesglädje istället för ensamhet” och har utvecklats av seniorer för seniorer med stöd från SPF Seniorerna och finansiering från Allmänna arvsfonden.

SPF Seniorerna är en partipolitiskt och religiöst obunden medlemsorganisation för alla som har rätt till pension i Sverige, oavsett ålder.

Mötesglädje-appen erbjuder en plattform där äldre enkelt kan skapa kontakter med likasinnade och hitta någon att prata med. Genom appen kan användare delta i olika intressegrupper, chatta med andra användare eller delta i fysiska och digitala evenemang.

Appen är kostnadsfri och finns att ladda ner från Google Play butik och App Store. Vi uppmanar alla seniorer att dra nytta av denna resurs för att öka sin sociala interaktion och bekämpa känslor av ensamhet.

Projektledaren för ”Mötesglädje istället för ensamhet”, Doris Vesterlund, kan nås för frågor och mer information på telefon 08-692 32 52 eller via e-post på doris.vesterlund@spfseniorerna.se.

Sprid gärna denna nyhet och hjälp till att skapa mötesglädje bland seniorer i vår kommun. En kort instruktionsfilm om appen finns tillgänglig på följande länk: Instruktionsfilm Mötesglädje.

Vi hoppas att appen kommer att vara till nytta för många äldre i vår kommun.

Senast uppdaterad: 2024-02-06 Publicerad: 2024-02-02
Gå till topp