Till innehåll på sidan
Fyra personer, tre kvinnor och en man, står i vinterkläder på farstun till ett rött hus med vita knutar och ler mot kamera.
Pressmeddelande

Mörbylånga kommun köper Folkets Hus i Mörbylånga

Mörbylånga kommun förvärvar fastigheten Släggan 7, Folkets Hus, i Mörbylånga och ser på så vis till att det fortsatt finns en lite större samlingslokal i Mörbylånga. Tillträde till fastigheten sker i mitten av december.

Folketshusföreningen i Mörbylånga har inlett ett arbete med att avveckla sin förening och med anledning av det frågade föreningen kommunen om det fanns ett intresse av att köpa deras fastighet.

Folkets Hus kommer att vara till nytta både som möteslokal i kommunens verksamheter och genom uthyrning till föreningar och privatpersoner på ungefär samma sätt som tidigare. Likt kommunens andra publika lokaler kommer Folkets Hus kunna bokas genom Mörbylånga kommuns servicecenter och bokningssystemet Interbook Go.

– Det är ett väl genomtänkt beslut att lägga ner föreningen och när inga nya krafter kommer till känns det skönt och bra att överlämna Folkets Hus till kommunen, säger Berit Petersson, ordförande i Folkets Husföreningen.

– Genom förvärvet av Folkets Hus ser kommunen till att det fortsatt finns en lite större samlingslokal i Mörbylånga, samtidigt som vi får en ändamålsenligmöteslokal för kommunal verksamhet, säger kommunens fastighetssamordnare Dan Halme.

– Fastigheten har ett bra läge i direkt anslutning till kommunhuset. Det överenskomna priset, 100 000 kronor, innebär att kommunen stärker sitt strategiska fastighetsinnehav för en relativt låg kostnad. I Folkets Hus har föreningslivet samsats med kalas, bröllop och begravningssammankomster och för närvarande har kommunen inga andra planer än att fastigheten kommer att kunna användas på samma sätt tills vidare, säger Fredrik Wermelin, mark- och exploateringschef.

Mer information och kontakt

Kontakta Fredrik Wermelin, mark- och exploateringschef för mer information och frågor.

Fredrik Wermelin, Mark- och Exploateringschef

Senast uppdaterad: 2023-12-14 Publicerad: 2023-11-24
Gå till topp