Till innehåll på sidan
En pojke håller upp gula ballonger i skyn.
Pressmeddelande

Mörbylånga kommun klättrar på listan över Sveriges superkommuner

Vi har klättrat från plats 21 år 2023 till en fantastisk 10:de plats år 2024 i vår kategori. Detta innebär att vi är den näst bästa kommunen i länet, en milstolpe värd att fira!

Tidningen Dagens Samhälle rankar varje år alla Sveriges kommuner (290 stycken) genom en sammanvägning av 146 mätvärden i 17 olika kategorier. Alla mätetal utgår från officiell statistik och syftet med priset är att lyfta de kommuner som haft bäst utveckling och som står väl rustade inför framtiden. Vår framgång är ett resultat av det fokus vi lägger på att leverera bästa service till våra invånare utifrån tillgängliga resurser. Detta resultat är ett kvitto till alla våra medarbetare, invånare, föreningar och företag att vi jobbar med rätt saker på rätt sätt.

Några av kategorierna där vår kommun utmärker sig är:

  • Hög upplevd kvalitet i äldreomsorgen
  • Goda skolresultat
  • Trygg kommun
  • Högt resultat i Agenda 2030-arbetet

– Utifrån en tydlig färdriktning från våra politiker har vi blivit bättre på att prioritera, slutat göra vissa saker för att skapa utrymme för nya arbetssätt och uppdrag samt att gå snabbare från ord till handling. Jag vill, från hjärtat, tacka alla våra medarbetare för ert engagemang och hårda arbete. Tillsammans gör vi Mörbylånga kommun till en plats att vara stolt över, säger kommundirektör Ann Willsund.

– Vi är glada och stolta men inte nöjda. Nu ska vi ta rygg på de som ligger över oss på listan och accelerera för en hållbar framtid, fortsätter Ann Willsund. Det här priset är till oss alla som bor, verkar, arbetar i och är med och utvecklar Mörbylånga kommun! Jag vill också passa på att gratulera Kalmar kommun som knep en välförtjänt 5:e plats i samma kategori som oss.

För mer information och frågor

Ann Willsund, Kommundirektör, Mörbylånga kommun
010-354 70 11, ann.willsund@morbylanga.se

Senast uppdaterad: 2024-06-28 Publicerad: 2024-06-28
Gå till topp