Till innehåll på sidan
En kvinna gör en yogaövning på golvet tillsammans med ett litet barn. Bebisen som har en mjuk leksak i munnen tittar in i kameran med busig blick.
Öppna förskolan Safiren

Kursstart för Trygghetscirkeln, en kurs för alla föräldrar

Trygghetscirkeln är öppen för föräldrar med barn 0-12 år som vill utveckla sitt föräldraskap genom att utforska betydelsen av relation och samspel med sitt barn. Gruppen träffas på öppna förskolan i Färjestaden 1,5 timme per gång under 8 torsdagar.

”Den här kursen borde alla föräldrar gå” – är den vanligaste kommentaren från våra deltagare. Kursen är en grund för hur du som förälder skapar goda förutsättningar för en trygg relation till ditt barn, vilket alla barn behöver. Du behöver alltså inte själv uppleva problem i relationen till ditt barn utan ha en önskan om att vara den bästa förälder du kan vara.

Föräldrar är viktiga för sina barn men ibland kan det vara svårt att vara den förälder man vill vara. Kursen ger möjlighet, att tillsammans med andra, reflektera över barns behov och sitt föräldraskap. Målet är att ditt barn ska få hjälp att känna en trygghet i sig själv, så att barnet växer upp stärkt att möta livets utmaningar.

 

Kursstart: torsdag 11 april, kl.13.00-14.30.

Plats: Öppna förskolan Safiren, Familjecentralen, Färjestaden

Anmälan: Kontakta familjebehandlare Maria eller Martina. Begränsat antal platser.

Maria Önneflod, 010-35 473 10 eller maria.onneflod@morbylanga.se

Martina Bergsell, 010-35 478 48 eller martina.bergsell@morbylanga.se

 

Denna gång kommer vi att ha kursen dagtid och ger möjlighet för dig som förälder att ta med sig ditt barn i åldern 0 till 6 månader.

Vi bjuder på kaffe och fika. Varmt välkomna!

Mer information om kursens innehåll finns på kommunens hemsida: Föräldrakurs Trygghetscirkeln (COS-P) – Mörbylånga kommun (morbylanga.se)

 

Senast uppdaterad: 2024-03-11 Publicerad: 2024-03-11
Gå till topp