Till innehåll på sidan
Pressmeddelande

Fritidsgårdarna skapar aktiviteter för ungdomarna

Fritidsgårdarna i Mörbylånga kommun testar nya vägar för att nå fler ungdomar i sommar.

Tidigare  har fritidsgårdarna varit öppna för ungdomar att besöka som vanligt med olika aktiviteter på gårdarna så som spel, biljard, bakning och mycket mer. När det varit lugnt på gårdarna har fritidsledarna mött upp ungdomar ”på byn” i trygghetsskapande syfte. Man har också gjort någon enstaka aktivitet/resa som ungdomarna kan anmäla sig till. Fritidsledarna har känt att det är svårt att nå ut till ungdomarna och få dem att besöka verksamheten under sommaren. Utvärderingar har visat att de aktiviteter man haft har varit både lyckosamma och önskvärda. Det har gjort att fritidsledarna denna sommar testar nya vägar för att nå fler ungdomar.

-Vi har planerat in tio aktiviteter i sommar. Allt från bad och lek på Böda, Talludden, Köpingsvik, Kleva och Gunnarsö. Till Älgsafari och medeltidshäng på Eketorp och Golf i Grönhögen, säger Mattias Nilsson, fritidsledare i Mörbylånga kommun.

Mattias förklarar vidare att: -Kommunen jobbar aktivt med förebyggande och trygghetsskapande arbete och vi hoppas på detta sätt kunna locka ungdomarna till att följa med oss och aktivera sig i sommar i stället för att kanske sitta ensamma hemma.

Fritidsgården kommer också ha öppet ett par kvällar under sommaren för de besökare som vill hänga på våra fritidsgårdar. Här finns mer information och anmälan till aktiviteterna i sommar och fritidsgårdens mötesplatser: https://www.morbylanga.se/uppleva-och-gora/lovaktiviteter/

Välkomna!

Kontakt

Välkommen att kontakta oss:

Mattias Nilsson, Fritidsledare

Carola Nyström, Fritidsledare

Emelié Persson, Fritidsledare

Senast uppdaterad: 2024-06-17 Publicerad: 2024-06-17
Gå till topp