Till innehåll på sidan
Ung i Mörbylånga kommun

Föräldraforum en favorit i repris

Föräldraforum har visats sig vara en uppskattad mötesplats för föräldrar och vårdnadshavare till barn och unga i Mörbylånga kommun. I måndags var det dags igen!

Temat för kvällen var alkohol, tobak, nikotin och spel, som är en del av begreppet ANDTS. Vi diskuterade ungdomstrender, att ungdomar titulerar sig som bland annat individualister, hyperdigitala, hemmakära och trygghetsökande. Rapporter hur läget ser ut i Mörbylånga kommun och länet gällande alkoholdebut, tobaksdebut och spelande. Men även riskerna med att använda preparat som går under ANDTS.

Vi lärde oss mer om det vita snuset och e-cigaretter (vejp/vape), bland annat att det vita snuset innehåller upp till fyra gånger mer nikotin jämfört med brunt snus och att e-cigaretter kan innehålla cannabis-liknande preparat. Men även sambandet mellan datorspelande och eventuella framtida spelproblem. Vad är det egentligen ungdomar spelar idag? Vet vi alla vad en ”lootlåda” innebär? Vi lärde av varandra hur vi kan bygga upp en trygghet som förälder, att vi ska vara nyfikna men öppna mot våra unga, att vi ska våga störa dem ibland, men även hur vi önskar att vi föräldrar kan kommunicera men varandra.

Målet med våra föräldraforum är att skapa en mötesplats som bidrar till att vi tillsammans skapar tryggare lokalsamhällen.

Vi planerar redan nu nya teman inför hösten, håll utkik!

Senast uppdaterad: 2024-04-24 Publicerad: 2024-04-24
Gå till topp