Till innehåll på sidan
Ung i Mörbylånga kommun

En vecka fri från våld

Under vecka 47 uppmärksammar vi "En vecka fri från våld". Detta är en återkommande kampanj- och aktivitetsvecka som belyser det förebyggande arbetet mot mäns och killars våld mot kvinnor.

I Mörbylånga kommun arbetar vi aktivt med våldsprevention genom satsningen ”en kommun fri från våld”. Vi tror att för att vi ska kunna förebygga mäns våld mot kvinnor, behöver vi börja med pojkars våld mot flickor. Vi arbetar därför aktivt och brett med normer, attityder och värderingar bland alla våra ungdomar.

Vad händer i Mörbylånga kommun under vecka 47?

Tillsammans med kommunens ungdomsforum anordnar vår Ungdomssamordnare workshops på våra fritidsgårdar. På tisdag finns de på plats på Zokker i Mörbylånga mellan klockan 16-19.00, och på onsdag på Färjestadens högstadium mellan klockan 16.00-19.00.

Under lördag den 25 november bjuder Kvinnojouren och ungdomsjouren in till en gratis föreläsning med Peter Rung. Peter är föreläsaren som vill skapa ett samhälle där omtanke, omsorg och hänsyn präglar varje klassrum, omklädningsrum och arbetsplats.

Här hittar du mer information om vad som planeras i länet under veckan En vecka fri från våld | Länsstyrelsen Kalmar (lansstyrelsen.se)

Följ ungaimorbylangakommun på instagram för att ta del av det som sker under veckan.

Tillsammans vågar vi se, fråga och agera- för ett södra Öland fritt från våld.

Mer information

Har du frågor eller vill veta mer om veckan? Välkommen att höra av dig till oss!

Emilia Gustafsson, Ungdomssamordnare

Anneli Bergman, Samordnare förebyggande arbete för barn och unga

Senast uppdaterad: 2024-04-23 Publicerad: 2023-11-17
Gå till topp