Till innehåll på sidan
Kommun och politik

Beredskapsvecka med temat Öva!

Följ med beredskapssamordnare Camilla Thure och hennes kollegor på kommunens Instagramkonto under veckan och få mer kunskap om hur vi arbetar med beredskap i kommunen.
Denna vecka är det den nationella Beredskapsveckan. Därför tänker vi att du ska få följa med Camilla Thure och hennes kollegor under veckan och få mer kunskap om hur vi arbetar med beredskap i kommunen.

Hemberedskap – Sju dagar

Med årets tema Öva! vill Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB) få fler människor att gå från tanke till handling och ta det sista praktiska steget för att skaffa sig en god egenberedskap så att man klarar sig en vecka utan samhällets stöd vid kriser och krig. Genom att öva blir man medveten om sin egen förmåga och vad man behöver göra för att stärka sin hemberedskap.

I utmaningen ”Sju dagar” får du, utan förberedelser, öva på att hantera ett långvarigt strömavbrott. Anta utmaningen och se hur väl du klarar den!

Starta utmaningen

Följ med oss under veckan får du även information och tips som gäller vår kommun. 

Totalförsvar Öland på lördag

Mörbylånga kommun deltar även i år som medarrangör Totalförsvar Öland på lördag den 30 september och finns på plats i Stora Rör klockan 09.00-16.30. Välkommen att träffa oss där.

 

Aktivitet: Totalförsvar Öland

Mer information och kontakt

Mörbylånga kommun på Instagram

Myndigheten för samhällsskydd och beredskap (MSB)

Camilla Thure, Beredskapssamordnare

Senast uppdaterad: 2024-04-23 Publicerad: 2023-09-25
Gå till topp