Till innehåll på sidan
Uppleva och göra

Barnen i fokus på Victoriavandringen

Välkomna till en vandringsdag för hela familjen - i år satsas det extra mycket på barnen!

Barnens tipspromenad, naturbingo med Mulle, barnguidning i världsarvet, tävlingar och aktiviteter med scouterna, träffa människorna som bodde i Penåsa ödeby – det är några av aktiviteterna för barnen som besöker Victoriavandringen i Penåsa, Kastlösa tisdagen den 11 juli.

Barnteater på alvaret

Ute på alvaret bjuds det på barnteater! ”Vänta” är en kärleksfull och rolig pjäs om möten mellan natur och människor. Det är en förställning med mycket musik, sång och dans som barnen välkomnas och uppmuntras att vara med i (om de vill, det går också bra att bara titta). Pjäsen handlar om att lyssna och se – naturen och världen runt omkring oss – och om att lyssna och se – varandra och oss själva.

Victoriavandringen arrangeras som en del av Victoriadagarna och är ett samarbete mellan Friluftsfrämjandet, Mörbylånga kommun, Kastlösa Gymnastikförening, Kastlösa hembygdsförening, STF Öland och Färjestadens scoutkår. Läs mer om Victoriadagarna här.

Program Victoriavandringen tisdag 11 juli:

10.30 Invigning vid Penåsa parkering (Kastlösa)

10.00-15.00 Tipspromenad för barn och vuxna, naturbingo med Mulle, tävlingar och aktiviteter med scouterna, besök ”invånarna” i Penåsa ödeby.

10.45 Träffa världsarvets minsta invånare. Guidad tur för barn (i vuxens sällskap). Följ med på en spännande upptäcktsfärd bland mossor och lavar. Med hjälp av lupp och våra sinnen upptäcker vi livet på alvar. Guide: Caroline Kindblom Landtmanson. Pris 50 kronor/person

12.00 Ölands stora alvar – en del av ett världsarv. Guide: Eva Åkerstedt. Pris 50 kronor/person.

12.00 Barnteater på alvaret. ”Vänta” är en kärleksfull och rolig pjäs om möten mellan natur och människor. Fri entré.

13.30 En vandring med växter i fokus. Guide: Arne Dagmalm. Pris 50 kronor/person

I Kastlösa firas kronprinsessan Victoria genom att byn pyntas och håller öppet.

Mellan parkeringen i Kastlösa och Penåsa kan man åka traktor och vagn till en kostnad av 40 kronor. I det ingår även parkeringsavgiften. Under dagen finns det möjlighet att köpa fika och enklare förtäring. Vid rastplatsen hålls grillarna varma.

Upplev världsarvet Södra Ölands odlingslandskap – en av 15 svenska platser på Unescos världsarvslista. Södra Öland bjuder besökarna på säregen natur och rik historia.

Senast uppdaterad: 2023-07-06 Publicerad: 2023-07-06
Gå till topp