Till innehåll på sidan
Glada äldre som spelar spel tillsammans i en samlingssal. I fokus en äldre herre i rutig skjorta, grått hår och glasögon som ler stort mot kameran.
Pressmeddelande

Äntligen inlämnat: Bygglovet för nytt äldreboende i Mörbylånga kommun

Nu kan vi äntligen meddela att Mörbylånga kommun har ansökt om bygglov för ett nytt och modernt äldreboende på mark i anslutning till området ”Hållbar plats” i Färjestaden, öster om hälsocentralen och Färjestadens högstadium.

Det nya boendet kommer att erbjuda plats för 48 särskilda boendeplatser, 6 lägenheter för trygghetsboenden, en samlingslokal och ett storkök med matsal som är öppen för både boende och externa besökare.

– Det nya äldreboendet är designat med tanke på flexibilitet och framtida behov. Med möjligheten att omvandla trygghetsboenden till ytterligare äldreboendeplatser, säkerställer vi att vi kan anpassa oss efter våra invånares behov. Dessutom är gemensamhetsytor och arbetsområden samplanerade med verksamheten för att maximera lokaleffektiviteten och skapa en välkomnande miljö för både boende och personal, kommenterar Niclas Beermann, teknisk chef i Mörbylånga kommun.

– Detta projekt kommer att berika vår kommuns serviceutbud och ge våra äldre medborgare ett boende som inte bara är säkert och bekvämt utan också socialt och engagerande, menar kommunalrådet Ulrik Brandén (M).

– Mörbylånga kommun är hem för en växande befolkning som värdesätter gemenskap, hållbarhet och innovation. Med en stark vision om att ständigt förbättra livskvaliteten för våra invånare, fortsätter vi att investera i infrastruktur och tjänster som möter våra medborgares behov, avslutar kommunstyrelsens ordförande Matilda Wärenfalk (S).

För mer information och frågor

Ann Willsund, Kommundirektör, Mörbylånga kommun
010-354 70 11, ann.willsund@morbylanga.se

Senast uppdaterad: 2024-07-01 Publicerad: 2024-07-01
Gå till topp