Till innehåll på sidan
Stöd och omsorg

Aktivitetsglädje på Öland lyfts i ny bok

Svenskt Demenscentrum har tagit fram en ny bok "Utveckling av dagverksamheter" för att inspirera och uppmuntra fler kommuner att starta dagverksamheter. Vi är glada över att vara ett framstående exempel med våra aktiviteter: "Det sprudlar av aktivitet i Mörbylånga kommun på södra Öland".

Vi är övertygade om att dagverksamheter inte bara bidrar till ökad livskvalitet för individer utan också främjar hälsa, social gemenskap och möjligheten för människor att bo kvar hemma längre. Dessa fördelar är centrala för bokens syfte och budskap.

Aktiviteter på dagverksamheter

Boken strävar efter att inspirera dagverksamheter att utforska nya tillvägagångssätt och uppmuntra fler att starta dagverksamheter. Vi är stolta över att vara en inspirationskälla och dela med oss av våra erfarenheter, som du kan läsa om på sidorna 62 till 65 (finns även som bilder i denna nyhet). Du kommer till boken genom att klicka här: Utveckling av dagverksamhet för personer med demenssjukdom.

Stor succé för matlagningskurs

Ett exempel vi delar med oss av är Demensteamets matlagningskurser där en grupp kvinnor och män samlas varje fredag för att laga mat tillsammans under ledning av kommunens demensteam.
Se filmen från Svenskt Demenscentrums studiebesök sommaren 2023: Demensteam håller matlagningskurser på Öland.

Mer information

Besök gärna Demenscentrums webbplats för mer information:  Senaste nytt | Demenscentrum.

Senast uppdaterad: 2024-02-06 Publicerad: 2024-02-06
Gå till topp