Till innehåll på sidan

Bemanningsenheten – Arbete inom social omsorg

Vår rekryteringssamordnare för social omsorg arbetar på Bemanningsenheten i Mörbylånga kommun. Du är alltid välkommen att ta kontakt om du har funderingar eller vill veta mer våra verksamheter eller möjlighet till arbete.

Om du är intresserad av att testa på ett arbete inom äldreomsorg och/eller funktionsnedsättning som timanställd i våra verksamheter, sök via våra annonser och kontakta oss vid frågor.

Hur söker du tjänster och lediga jobb inom omsorgen?

Det finns specifika tjänster ute på vår hemsida under Lediga jobb. Den är gemensam för hela kommunen och alla lediga tjänster oavsett arbetsområde. Men du är alltid välkommen att skicka in en ansökan till oss om du är intresserad av att testa på ett arbete inom social omsorg.

Arbetsuppgifter i de olika uppdragen

Arbete i hemtjänst

Som personal i hemtjänsten hjälper och stödjer du omsorgstagare i deras hem med att utföra beviljade insatser. Stöd och hjälp kan utföras, dag, kväll och natt. Besöken kan variera från någon gång per vecka till flera gånger per dag. Du förflyttar dig mellan omsorgstagarna genom att gå, cykla eller köra bil.

Arbete på särskilt boende

Som personal i på särskilt boende hjälper och stödjer du omsorgstagare utifrån deras behov och möjligheter. Personalen ansvarar för stöd och hjälp dag, kväll och natt. Boenden kan ha olika inriktningar, exempelvis demensvård eller somatisk vård (kroppsliga sjukdomar). Det finns även korttidsboende som är till för omsorgstagare som behöver viss återhämtning/rehabilitering.

Arbete inom Funktionsnedsättning (OFN)
/ Funktionsvariation (OFV)

Som personal ansvarar du för att personer med en  funktionsnedsättning ges möjlighet att leva och bo självständigt. I ditt arbete är du ett pedagogiskt stöd i vardagen. Dina arbetsuppgifter är varierande, du stöttar och deltar i matlagning, inköp, städ, tvätt, personlig omvårdnad och social gemenskap. Du kan få arbeta dag, kväll och natt.

Kvalifikationer

Det är meriterande om du har en avslutad eller pågående utbildning inom vård- och omsorg eller annan lämplig omvårdnadsutbildning. Arbetslivserfarenhet inom omsorgsarbete och goda referenser är också meriterande.
Från den 1 juli 2023 blir undersköterska en skyddad yrkestitel. Är du utbildad undersköterska behöver du kunna styrka detta med betygskopior.
Mot arbete inom funktionsnedsättning är det meriterande om du är utbildad eller har pågående utbildning inom beteendevetenskap och psykiatri.

Du behöver vara bekväm med IT- verktyg då detta används i daglig drift samt ska du kunna behärska svenska i tal och skrift.

För att kunna anställas är det önskvärt att du vill visa upp ett utdrag ur belastningsregistret, mot HVB-hem, 442-7 som du beställer på polisens hemsida. Du som söker ska ha fyllt 18 år.

Urval och rekrytering sker löpande, varmt välkommen med din ansökan!

Rekryteringssamordnare

Bemanningen, Social omsorg

Annelie Danielsson, Rekryteringssamordnare vård och omsorg

Torborg Karlsson, Enhetschef OFN

Kontakta oss

Vi svarar på frågor om kommunens service och verksamhet, ring eller skicka e-post till servicecenter.

Stängt
Senast uppdaterad: 2023-10-11 Publicerad: 2023-05-05 Informationsägare: Social omsorg
Gå till topp