Cykelleder

Att cykla är ett naturligt och givande sätt att ta sig fram på södra Öland. Du hör fågelkvitter, känner dofterna och den friska ö-vinden. I Mörbylånga kommun finns flera leder att utforska.

Karta över cykelleder på Öland finns på Ölands turistbyrå och du kan också planera din cykeltur på sidan Cykla på Öland, länk finns till höger.

  • Ölandsleden går på vägar och stigar som tar dig genom unika natur- och kulturmiljöer och till fantastiska platser som bara kan nås med cykel eller till fots.
  • Cykla mellan Färjestaden och Mörbylånga. Det ena alternativet är Slingervägen som går direkt mellan Färjestaden och Mörbylånga. Det andra alternativet tar vägen genom bland annat Vickleby. Delvis har de båda alternativen samma sträckning. Längs med lederna finns många intressanta upptäckter att göra och många fina avstickare som rekommenderas.
  • Vandringsled Karlevi-Frösslunda-Resmovägen är en vandringsled som du också kan cykla. Leden är inte iordninggjord utan är strapatsrik, terrängen varierar, bitvis får man leda cykeln. Hela ledens sträckning är 27 km.
  • Ekelundaleden är en delsträcka på ovan vandringsled där du också kan cykla till Ekelunda by och vidare mot Dröstorp ödeby.
Sidan granskad 12 april 2017 Kommentera sidan