Svar: CSN

Ange ditt alias Diskussionsgrupp: CSN
Ursprungligen postat av Svensson
Ursprungligen postat av Socialtjänsten på nätet
Ursprungligen postat av SvenssonHej! Om man har en inkomst som ligger precis över normen för försörjningsstöd så måste man ju återbetala sina lån till CSN (ja de kräver ju även om man ligger under, men då kan man ju ansöka om nedsättning etc). Men om man i och med att man betalar till CSN hamnar under normen, blir man berättigad då till hjälp via försörningsstöd, eller säger ni då att man skulle ha låtit bli att betala till CSN??? Och då blir det ju väldigt konstigt, eller hur? Tack!
Hej Svensson och tack för din fråga! Gällande skulder och lån finns särskilda bestämmelser vid beräkning av försörjningsstöd. Då det finns en skuld till CSN finns inte möjligheten att erhålla försörjningsstöd, om du ligger över gränsen med lånet borträknat. Det du kan göra är att kontakta CSN diskutera möjlighet till nedsättning, uppskov eller avskrivning om du inte klarar av avbetalningsplanen i nuläget. Hoppas du fått svar på din fråga! Vänliga hälsningar Socialtjänsten på nätet
Hmm, jag förstår att jag inte kan få hjälp om jag ligger över gränsen (= har mer pengar än normen), frågan var ju om man hamnar under normen (=mindre pengar än "existensmin") när man betalat CSN? Hur ställer sig Soc då?
Meddelande
Det här inlägget kommer behöva godkännas av en moderator innan det visas.
eller Avbryt

Länkar