Ang. tidningsartikel i Ölandsbladet 17/12

Ange ditt alias Diskussionsgrupp: Kriminalitet på Köpstaden
Ursprungligen postat av

Den 15/12 hölls ett öppet föräldramöte på fritidsgården Rubinen i Färjestaden, utifrån oro för situationen omkring Köpstaden. Med på mötet var representanter från fritidsgården, socialtjänsten, köpstaden samt föräldrar.

Oron grundar sig i vad ungdomar har berättat för vuxna i sin närhet samt saker som personal på Köpstaden själva har sett. Enligt uppgift rör det sig om barn från 11 år till vuxna runt 30 som befinner sig i detta sammanhang. Under mötets gång diskuterades hur olika aktörer, såsom föräldrar, socialtjänst, fritidsgården, Fryshuset och Köpstaden kan bidra till att göra miljön mindre riskfylld för ungdomarna.

Den oro som vi känner handlar om ett antal barn och ungdomar som rör sig i en riskmiljö. En del saker som ungdomarna pratat om är stölder, skadegörelse, buskörning, bråk och langning av alkohol. Vi vill tillsammans med föräldrar och övriga aktörer fånga upp detta innan det händer mer saker. Frågan gäller inte Köpstaden som sådan, utan hur vi ska locka ungdomarna till bättre miljöer.

Den 2 februari klockan 18 bjuder vi åter in föräldrar och andra intresserade till möte på friidsgården Rubinen i Färjestaden, för fortsatt diskussion och planering av insatser.

Den som har frågor eller känner oro kring situationen kan vända sig till socialtjänstens mottagningstelefon 0485-47 162 eller Jonas Eriksson, samordnare öppenvården, 0485-473 87. Det går också bra att föra diskussionen vidare med oss här på nätet. Alla dessa kontakter kan ske anonymt om man så önskar.

Återkom om dina funderingar kvarstår!

Vänliga hälsningar socialtjänsten på nätet!

Meddelande
Det här inlägget kommer behöva godkännas av en moderator innan det visas.
eller Avbryt

Länkar