Du är här: Start/Stöd & Omsorg /Psykisk ohälsa/Case Manager

En Case Manager kan hjälpa dig med helheten

Många människor upplever problem med att få ihop livet och det kan vara väldigt mycket att hålla reda på. Har du psykisk ohälsa kan det vara ännu svårare att få ihop en fungerande helhet. För dig finns det möjlighet att få hjälp av en Case Manager (CM) – en person som är utbildad för att hjälpa dig att få ihop livets olika delar.

Ett enklare liv

Genom att samordna olika aktörer och hjälp/stödinsatser kan du få ett mer sammanhållet stöd som förbättrar din livssituation. Dessutom blir det lättare att få livet att fungera när alla drar åt samma håll. Ofta kan du inte göra allt på en gång utan behöver välja var du ska börja. Det kan din Case Manager hjälpa dig med.

Uppnå dina mål - Mer tillfreds med livet

Du kartlägger och sätter dina mål tillsammans med din Case Manager och ni tar fram en plan för att nå dem. Sedan arbetar ni tillsammans för att du ska få ett sammanhållet stöd.

Stöd till anhöriga

En Case Manager kan också fungera som ett stöd till anhöriga och vänner. Dialogen med dem sker alltid på dina villkor.

Ansök om en Case Manager

Du kan ansöka om en CM själv eller med hjälp av kommunens Case Managers. 

Förfrågan Case Manager (pdf, öppnas i nytt fönster)

Förfrågan skickar du till det bedömningsteam som är kopplat till kommunen du bor i, (står längst ner på blanketten).

Ett bedömningsteam går igenom ansökan och gör en bedömning om du kan få en Case Manager. Du  får svar inom 4 veckor. Om du inte kan få en Case Manager kan bedömningsteamet lotsa dig till att ansöka om annan stöd/hjälpinsats som mer/bättre motsvarar dina behov.

Case Manager i Kalmar län

Samtliga kommuner och Landstinget i Kalmar län har tillsammans skapat Case Manager-verksamheten. Det är en kostnadsfri service som erbjuds personer över 18 år med psykisk ohälsa, som har behov av att samordna olika stöd och hjälpinsatser.

Sidan uppdaterad 10 maj 2019 Kommentera sidan