Du är här: Start/Start/Nyheter/Vi håller Öland rent!

Vi håller Öland rent!

Varje vår är Mörbylångas kommun med i Skräpplockardagarna, Håll Sverige Rent-kampanjen mot nedskräpning. Beställ era säckar från Håll Sverige Rent senast 15 maj.

Alla kan vara med, oavsett hur gammal du är eller var du bor. Vinsten för oss alla blir en renare kommun. Håller ni avståndet är skräpplockning en både ofarlig och trivsam aktivitet i dessa tider.
Över 900 deltagare från 10 skolor och förskolor i Mörbylånga är redan med. Anmäl er ni också!

Anmälan och skräpplockarmaterial

Alla förskolor och skolor kan anmäla sig på Håll Sverige Rents webbplats för att få säckar och kampanjmaterial. Nytt för i år är att material skickas direkt ut till skolorna.

Anmäl er senast 15 maj. Anmälan hittar du här!

Sortera skräpet

Ni samlar skräp i kampanj-sopsäckarna när ni vill under april, maj och början på juni. Om ni plockar skräp på stränder så är det viktigt att tänka på att många stränder är fågelskyddsområden och även på andra stränder är det viktigt att inte störa fågellivet.

Sortera skräpet så bra det går. Sortera och återvinn förpackningar av papper, glas, metall och plast. Privatpersoner och föreningar lämnar avfallet på KSRR:s återvinningscentraler. Personalen på återvinningscentralerna kan bistå med råd.

Öppettider på återvinningscentralerna

Förskolor och skolor kan få materialet hämtat men vi ser gärna att det också lämnas på KSRR:s återvinningscentraler. Beställ hämtning senast den 5 juni på telefon 0485-475 00 (Anders Hedlund). Glöm inte att sortera!

Lär mer om skräp!

På Håll Sverige rents webbplats finns mycket information och pedagogiskt material om skräp.

Välkommen att hålla rent med oss!

Sidan uppdaterad 11 maj 2020 Kommentera sidan