Du är här: Start/Start/Nyheter/Vi håller Öland rent!

Vi håller Öland rent!

Nu är det dags att anmäla sig till Håll Sverige rents skräpplockardagar, som även i år går under parollen Vi håller rent! Anmäl dig senast den 24 mars.

Alla kan vara med, oavsett hur gammal du är eller var du bor.

Årets skräpplockarvecka är vecka 20 i Mörbylånga kommun men det går förstås bra att plocka skräp vid andra tillfällen också. Om du plockar skräp på stränder så är det viktigt att tänka på att många stränder är fågelskyddsområden och även på andra stränder är det viktigt att inte störa fågellivet.

Anmälan

Anmälan görs senast 24 mars på Håll Sveriges rents webbplats.

Skräpplockarmaterial

När du anmäler dig anger du om du vill ha skräpplockarmaterial eller om du använder egna påsar. Materialet kan hämtas vid kommunförrådet i Färjestaden från vecka 17. För att underlätta kontakt var vänlig ange e-postadress till kontaktperson vid anmälan.

Sortera skräpet

Sortera skräpet så bra det går. Sortera och återvinn förpackningar av papper, glas, metall och plast.
Privatpersoner och föreningar lämnar avfallet på KSRR:s återvinningscentraler. Personalen på återvinningscentralerna kan bistå med råd.

Öppettider på återvinningscentralerna

Förskolor och skolor kan få materialet hämtat men vi ser gärna att det också lämnas på KSRR:s återvinningscentraler. Beställ hämtning senast den 10 maj på telefon 0485-475 00 (Anders Hedlund). Glöm inte att sortera!

Lär mer om skräp!

På Håll Sverige rents webbplats finns mycket information och pedagogiskt material om skräp.

Välkommen att hålla rent med oss!

Sidan uppdaterad 5 mars 2019 Kommentera sidan